DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Mitsubishi Electric, gençlere geleceğin teknolojilerini anlattı

– Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel:
– “Gençlerin hızla dijitalleşen dünyadaki yeni disiplinleri iyi anlayıp yorumlamaları ve gerekli hazırlıkları bugünden yapmaları çok önemli”

Banner Resmi
26.12.2022
97
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Üniversite-iş dünyası iletişimine önem veren Mitsubishi Electric, her yıl olduğu gibi bu yıl da mühendis adayları ile bir araya gelmeye devam etti.

Şirket açıklamasına göre, geleceği referans alan teknolojileriyle Türkiye'deki sanayi ekosisteminin güçlü çözüm ortakları arasında yer alan Mitsubishi Electric, geleceğin profesyonelleriyle buluşmayı sürdürüyor.

Şirket, Karadeniz Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen IndEvo'22'e (Industrial Evolution), Çukurova Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen Yazılım ve Teknoloji Zirvesi'ne, Özyeğin Üniversitesi IEEE Turkey Robotics and Automation tarafından düzenlenen Ras Camp 22 ve Gebze Teknik Üniversitesi IEEE GTÜ Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 2. Robotik ve Otomasyon Zirvesi'ne katılım sağladı.

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, genç mühendis adaylarıyla bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tolga Bizel, dünyanın büyük bir değişimden geçtiğini belirterek, insan yaşamı değiştikçe sanayideki süreçlerin de buna paralel olarak dönüşüme uğradığını kaydetti.

Önceleri buharlı üretimin bir sanayi devrimi sayılırken, bugün artık siber fizik teknolojileri ile robotlu üretiminin konuşulduğunu aktaran Bizel, “Artık dijitalleşmenin sınırları ile değil, sınırsızlığı ile karşı karşıyayız. Geleceğin oyun kurucuları arasında yer almak istiyorsak, şu an yaşadığımız hayatın dijital bir ikizi olduğu gerçeğini kabul etmeli ve bu vizyon çerçevesinde yeni endüstri çağının dinamiğini yakalamalıyız. Bu noktada dünyayı değiştirecek ve geleceği inşa edecek gençlere büyük rol düşüyor. Gençlerin hızla dijitalleşen dünyadaki yeni disiplinleri iyi anlayıp yorumlamaları ve gerekli hazırlıkları bugünden yapmaları çok önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Geleceğin üretim anlayışını bugüne taşıyoruz”

Tolga Bizel, Mitsubishi Electric olarak sanayide yaşanan kabuk değişimine “e-F@ctory” konsepti ile yanıt verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu konsept ile robotlar üretim hattındaki diğer ürünlerle ve ortamla haberleşebiliyorlar. Böylelikle bilgileri insan kontrolünden bağımsız olarak hem kendi aralarında hem de fabrikayı kontrol eden ana sistemle paylaşıp verimliliği artırmaya katkıda bulunuyorlar. Şirketimizin MAISART (Mitsubishi Electric's AI creates the State-of-the-ART in technology) adını verdiği patentli yapay zeka teknolojisi ise derin öğrenme, takviyeli öğrenme ve büyük veri analizini kapsıyor.

Fabrikanın içindeki katmanların arasına bu teknoloji entegre ediliyor, zorlu ve karmaşık üretim süreçlerinde hiçbir aşama bozulmadan üretimin devam edebilmesi ve insan gözünün algılayamayacağı birçok gerçekliği algılayabilmesi sağlanıyor. Tüm bunlara ek olarak, endüstriyel robotlarımız ve insanlarla iş birliği içinde çalışan cobotlarımızla hem üretime yüksek katma değer sağlıyor hem de geleceğin üretim anlayışını bugüne taşıyoruz.”

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.