Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C

MOSDER üyeleri deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor

– Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı:
– “Şu ana kadar üyelerimiz AFAD’a 2 milyon 500 bin TL yardımda bulundular. Bu rakam artarak devam ediyor. İçinde bulunduğumuz bu zor günleri atlatmak ve depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için MOSDER olarak üyelerimizden gelen destekler ile hızla aşacağımıza inanıyoruz”

MOSDER üyeleri deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor
24 Şubat 2023 13:09
95
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) üyeleri şimdiye kadar AFAD'a 2 milyon 500 bin TL nakdi yardımın yanında ayni yardımlarla da depremzedelerin yaralarını sarmak üzere seferber oldu.

MOSDER açıklamasına göre, “asrın felaketi”nin hemen ardından, depremzedelerin en önemli ihtiyacı olan “barınma” gereksinimlerine yönelik geniş kapsamlı çalışmalar devletin kontrolü ve AFAD koordinasyonunda başlatıldı.

Bu kapsamda MÜSİAD tarafından Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde başlatılan 2 bin adetlik “Konteynır Kent” projesi için ihtiyaç duyulan mobilyaların sağlanmasında, Mobilya Sanayicileri Federasyonu (MOSFED) ile iş birliği yapılarak projenin iç mobilyaları MOSDER üyeleri tarafından karşılanıyor.

-“Hep birlikte bu felaketin üstesinden geleceğiz”

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, şunları kaydetti:

“Hep birlikte ülkemizi derinden sarsan bu felaketin üstesinden geleceğiz. Şu an depremzede vatandaşların en önemli ihtiyacı olan barınma gereksinimiyle ilgili olarak, AFAD koordinasyonunda ve MÜSİAD tarafından başlatılan 'Konteynır Kent' için MOSFED ile iş birliği yaparak konteynerlerin iç mobilyaları üye derneklerimiz tarafından karşılandı. Asrın felaketi ile karşılaştığımız ilk günden itibaren tüm MOSDER üyesi firmalar ayni ve nakdi olarak yardım yaptılar ve yardım yapmaya devam ediyorlar. Şu ana kadar üyelerimiz AFAD’a 2 milyon 500 bin TL yardımda bulundular. Bu rakam artarak devam ediyor. İçinde bulunduğumuz bu zor günleri atlatmak ve depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için MOSDER olarak üyelerimizden gelen destekler ile hızla aşacağımıza inanıyoruz. Geçtiğimiz depremden etkilenen kadim şehrimiz Hatay’a ziyarete gittim, medeniyetler şehir olan Hatay’ı yeniden inşa etmek için sağlam zeminlere devlet ve STK'ler iş birliği ile bölgede yaşayanların barınma ihtiyacı karşılanmalı.”

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.