Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Netahsilat ile yılın ilk çeyreğinde 24,1 milyar TL tahsilat gerçekleşti

İSTANBUL (AA) – Eçözüm, online tahsilat platformu Netahsilat'ın bu yılın ilk 3 ayında ekosisteminde 2,14 milyon adet işlem ile 24,1 milyar TL …

Netahsilat ile yılın ilk çeyreğinde 24,1 milyar TL tahsilat gerçekleşti
28 Nisan 2022 16:45
135
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Eçözüm, online tahsilat platformu Netahsilat'ın bu yılın ilk 3 ayında ekosisteminde 2,14 milyon adet işlem ile 24,1 milyar TL tahsilat gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eçözüm, online tahsilat platformu Netahsilat'ın ilk çeyrek verilerini açıklandı.

Eçözüm, Netahsilat ile Türkiye'de 2 bin 200’den fazla firma ve 470 binden fazla bayi ve müşterilerinin kartla yaptığı tahsilatlarına aracılık ediyor.

Her gün yüz binlerce tahsilat işleminin gerçekleştiği platform, firmaların nakit akışlarını düzenlemelerine de yardımcı oluyor.

Tüm ERP ve muhasebe yazılımlarıyla entegre olarak çalışabilen Netahsilat, firmalara ek maliyet çıkarmadan alternatif ödeme seçenekleri ve güvenli tahsilat altyapısını sunuyor.

Netahsilat ekosisteminde 2022 yılında ilk çeyrek tahsilat hacmi yüzde 101,5 büyüdü ve 24,1 milyar TL ile rekor tazeledi. 2021 ilk çeyrek tahsilat hacmi 11,9 milyar TL idi.

Yine Netahsilat ekosisteminde gerçekleşen işlem adedinin ise 1,88 milyon seviyesine yükseldi. İşlem adedi ile tahsilat hacminin yükseliş oran farkı ise, sepet bazında tahsilat rakamlarının yükseldiğini ve sisteme olan güvenin arttı.

Açıklanan verilere göre, geçen yıl ilk çeyrekte 6 bin 391 TL olan sepet ortalaması 2022 yılı birinci çeyrekte sepet ortalaması yüzde 76 artarak 11 bin 261 TL’ye yükseldi.

Online tahsilatı en çok tercih eden sektör tüm işlemlerin yüzde 33,97’si ile otomotiv sektörü oldu. Otomotiv sektörü yılın ilk çeyreğinde 4,43 Milyar TL’lik işlemi online tahsilatla ekonomiye kazandırdı.

Yapı sektörü ise ilk 3 ayda yapılan 3,13 milyar TL’lik işlem hacmiyle otomotiv sektörünün hemen ardında yer aldı. Ardında sırasıyla orman ürünleri, tarım, gıda, ısıtma-soğutma, mobilya, petrol, tekstil ve elektronik, sektörleri en çok tahsilat yapılan ilk 10 sektör içinde yerini aldı.

Türkiye’nin en büyük B2B Kredi Kartı Tahsilat Platformu olan Netahsilat bir online kredi kartı tahsilat sistemi. Türkiye’de sanal pos hizmeti veren 20 bankanın sanal pos entegrasyonu Netahsilat ile tek ekrandan kullanılabiliyor.

İşletmeler, kurumlar Netahsilat ile bayilerinden, tüketicilerinden, abonelerinden, hizmet veya ürün sattıkları müşterilerinden internet üzerinden tek çekim veya taksitli ödeme alabiliyor.

Bayi kanalı olan şirketler bayilerinden, bayilerinin alt bayilerinden ve bayilerinin müşterilerinden tahsilat toplayabiliyor. Netahsilat’ın bayi tahsilat sistemi ile bayiler ve bayilerin alt bayileri kendi dükkanlarında müşterilerine yaptıkları satışların tahsilatını merkez şirketin sanal poslarına yapabiliyor.

Böylelikle bayiler ve alt bayiler bankalarla pos/sanal pos anlaşması yapmalarına gerek olmadan ve daha da önemlisi yüksek komisyonlar ödemeden satış yapabiliyor.

Firmalar Netahsilat ile ileri tarihli ya da vadesi geçen alacakları kolaylıkla takip edebiliyor. Mobil uygulamalarla 7/24 istedikleri yerden ödeme gerçekleştirebilme esnekliği ile işlemlerini tamamlayabiliyor. Ödeme zamanı geldiği zaman müşterilerine SMS yoluyla ve e-postayla ödemelerini tekrar hatırlatma şansına sahip olan firmalar nakit akışlarını sürdürülebilir kılıyor.

Böylelikle B2B online ödeme sistemi, ana firmanın bayilerden tahsilat yapmasını, bayilerin kolaylıkla ana firmaya ödeme yapmasını ve bayilerin son kullanıcılardan online ödeme almasını sağlayan kapsamlı bir çözüm olarak sunulmuş oluyor.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.