Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

NetWork N-Green ile sürdürülebilir koleksiyon

– N-Green koleksiyonunda, botanik kökenli endüstriyel ormanlardan elde edilen Lyocell içerikli malzemelere, yıkama esnasında daha az su, elektrik, kimyasal kullanılarak tasarlanan denim ürünlere yer veriliyor

NetWork N-Green ile sürdürülebilir koleksiyon
20 Nisan 2023 12:09
89
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Çevreye karşı duyarlılığı ve inovatif sürdürülebilirlik çözümleri bulunan NetWork, daha yaşanabilir bir dünya için NetWork N-Green koleksiyonu ile farkındalık yaratmayı planlıyor.

Şirket açıklamasına göre, NetWork N-Green koleksiyonu, insanlar, gezegen ve tüm canlılar için olumlu bir etki yaratarak, ekolojik bütünlüğü korumayı amaçlıyor.

NetWork N-Green koleksiyonu ile “bilinçli değerlerimiz aynı zamanda inovasyonumuzun da ilham kaynağı” diyerek, çevre üzerinde en az etkiye sahip, şıklık konusunda ise yüksek dozda etkili ürünleri modaseverlere sunuyor. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığını gösteren N-Green, NetWork'ün gelecek koleksiyonlarında da devam edeceği bir yol haritası olacak.

Sürdürülebilir bir dünya için N-Green koleksiyonunda, botanik kökenli endüstriyel ormanlardan elde edilen Lyocell içerikli malzemelere, yıkama esnasında daha az su, elektrik, kimyasal kullanılarak tasarlanan denim ürünlere yer veriliyor.

Lyocell NetWork'ün N-Green sürdürülebilir koleksiyonunun önemli bir parçası olarak ön plana çıkıyor. Yüzde 100 Lyocell ve ayrıca bazı Lyocell karışımlarından yapılmış tasarımlar ile, N-Green Lyocell serisinin yumuşak yüzeyi ciltte nazik dokunuş ve serinlik hissi verirken, düşük kırışma özelliğiyle de giysilerin bakımını da kolaylaştırıyor.

Üretiminde sadece su, selüloz gibi doğaya duyarlı malzemeler kullanılıyor. Lyocell içerikli malzemeler neredeyse sıfır atık ve düşük seviyeli emisyonlarla özellikle çevre dostu olma özelliği taşıyor.

– Doğayı, dünyayı düşünen teknolojilere ve yeniliklere odaklanıyor

Doğayı, dünyayı düşünen teknolojilere ve yeniliklere odaklanan N-Green koleksiyonunda denimleri yıkama prosesinde su tüketimini minimuma düşürerek yüzde 95 su tüketim tasarrufu hedefleniyor.

Proje kapsamında hazırlanacak ürünlerin üretimi için yağmur suyu toplama sistemleri gelişimi sağlanmış üreticilere odaklanıyor. Yüzde 80'e kadar daha az elektrik kullanımı, sıfır zararlı kimyasal kullanımı, etik üretim ve çevreye etki ölçümlerinin daha az olmasını hedefleniyor.

N-Green koleksiyonunda değerli ve aynı zamanda sürdürülebilir kumaşlar tercih ediliyor. Kumaş seçiminde, kumaşın hammadde üretimi sırasında daha az su ve pestisit kullanımı, kaynakların yenilenebilirliği, işleme sırasında kullanılan daha az enerji ile daha uzun süre kullanılabilen kumaş ve biyolojik olarak çözünebilirliğine dikkat ediliyor.

Yüzde 100 atıksız üretim şekliyle doğa dostu olan iplikler ve sürdürülebilir malzeme olan keten doku NetWork'ün ilkbahar/yaz koleksiyonunda yer alan bluz, gömlek, şort ,etek, elbise, ceket ve pantolonlarıyla hayat buluyor. İpeksi dokunuş, bıraktığı serin his, yumuşaklık, kolay kullanımı ile dikkati çekiyor.

Sürdürebilir modayı destekleyen NetWork eforsuz şıklık sunarken ekolojik bütünlüğe de katkı sunuyor. NetWork'ün yeni sezon iddiasını destekleyecek N-Green koleksiyonu farklı formlar ve renkler ile vazgeçilmez parçalarıyla moda sahnesindeki yerini alıyor. Etiket ve ambalajlarda geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak sürdürülebilir moda anlayışıyla NetWork daha iyi bir dünya için ekolojik faydayı maksimum düzeye taşıyor.

NetWork, yıldan yıla sürdürülebilirlik hedeflerini büyütmeye ve tüm koleksiyonlarda sürdürülebilir ürünlerin payını artırmaya yönelik çalışmalarına devam edecek.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.