Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Ordu’da her okula bir hayvan sahiplendiriliyor

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN ÖĞRENCİLERE HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILAMAK VE ONLARIN MERHAMET DUYGULARINI GELİŞTİRMEYE YÖNELİK BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ORDU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE HER OKULA BİR HAYVAN SAHİPLENDİRME PROJESİ ORDU’DA HAYATA GEÇİRİLDİ.

Ordu’da her okula bir hayvan sahiplendiriliyor
22 Eylül 2021 01:03
384
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak ve onların merhamet duygularını geliştirmeye yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde her okula bir hayvan sahiplendirme projesi Ordu’da hayata geçirildi.

Bu kapsamda ilk olarak Altınordu Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde tüm bakımları yapılmış sağlıklı bir köpek, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir koleje sahiplendirildi. Sahiplendirilen köpek sıcak ve sevgi dolu bir yuvaya kavuşturulurken çocukların hayvan sevgisini ve çevre duyarlılığını da artırmanın ilk adımları atılmış oldu.

Sahipsiz hayvan sahiplenmenin diğer okullara da örnek olması gerektiğini söyleyen öğrenciler, “Bizler sokakta yaşayan ve sevgiye muhtaç olan hayvanlarımızı sahiplenmek istedik. Onlar da bir canlı, bulunduğumuz ortamda onları da bir birey gibi yaşatmamız gerekiyor. Sıcak bir yuvaya kavuşmaları adına bir köpek sahiplenerek okulumuzla birlikte ilk adımı attık. Tüm bakım ve ihtiyaçları okulumuzca karşılanacak. Bu davranışın diğer insanlara ve okullara örnek olmasını diliyoruz” şeklinde konuştular.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da destek bulan proje kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından sahiplendirilme yapılan okullarda öğrencilere seminerler düzenlenecek. Eğitimlerde öğrencilere hayvan sevgisi ve çevre duyarlılığı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.