Dolar 32,4237
Euro 34,7977
Altın 2.395,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Palo Alto Networks’ün güvenlik operasyonlarında Kendi Yapay Zekanı Getir özelliği

– Palo Alto Networks her gün 5 petabayttan fazla güvenlik verisi alıyor ve toplamda 1 eksabaytı aşkın güvenlik verisini depoluyor

Palo Alto Networks’ün güvenlik operasyonlarında Kendi Yapay Zekanı Getir özelliği
24 Kasım 2023 00:13
51
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Palo Alto Networks, Cortex XSIAM Yapay Zeka Destekli Güvenlik Operasyonları platformuna Kendi Yapay Zekanı Getir özelliğini ekledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Cortex XSIAM, müşterilerin XSIAM veri gölüne, mevcut 1300’ü aşkın modelin yanı sıra kendi özel yapay zeka modellerini de ekleyebilmelerini sağlıyor.

Palo Alto Networks, yeni bir kendi makine öğrenmeni getir çerçevesi içeren Cortex XSIAM 2.0 ile ödüllü yapay zeka destekli güvenlik operasyonları platformunu daha geliştiriyor.

Cortex XSIAM çözümü, müşterilerin güvenlik operasyon merkezlerinde (SOC) devrim yaratmalarına yardımcı oluyor.

Palo Alto Networks her gün 5 petabayttan fazla güvenlik verisi alıyor ve toplamda 1 eksabaytı aşkın güvenlik verisini depoluyor. XSIAM, üstün güvenlik analitikleri ve tehditlere karşı koruma için tasarlanan sağlam ve sıra dışı yapay zeka modelleri sunuyor.

Öte yandan pek çok olgun SOC, kendi makine öğrenmesi modellerini özelleştirme ve yaratma kabiliyetine sahip olmak istiyor.

BYOML çerçevesi bir ilk olarak XSIAM’de depolanan çok yüksek miktarda güvenlik verisini kullanılabilir hale getiriyor.

Güvenlik ekipleri bu sayede dolandırıcılık tespiti, güvenlik araştırması ve sofistike veri görselleştirmesi gibi kullanım gereksinimlerine yanıt vermek için kendi makine öğrenmesi modellerini oluşturup XSIAM’e entegre edebiliyorlar.

XSIAM 2.0, BYOML çerçevesinin yanı sıra şirketlerin, güvenlik operasyonlarının günümüzde karşılaştığı zorlukları artan görünürlük ve tehditleri önceliklendirme yoluyla ele almasını sağlayan yeni özellikler içeriyor.

Güvenlik ekiplerinin güvenlik operasyonlarını veri kaynaklarına ve uyarılara kapsamlı bir bakışla takip etmesinde muazzam bir değişim yaratan yeni XSIAM Komuta Merkezi, güvenlik olaylarının tek bir birleştirilmiş platformda zahmetsizce tanımlanmasını ve önceliklendirilmesini sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Palo Alto Networks Cortex Ürünleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Gonen Fink, güvenlik operasyonlarının etkinliğini sağlamak dünya çapında pek çok şirketi zorladığını belirtti.

Fink, şunları kaydetti:

“Saldırganların hareket etme hızıyla birlikte halka açık şirketlerin ciddi siber güvenlik olaylarını tespit ettikten sonra dört gün içinde açıklamasını şart koşan SEC Mandate gibi yeni düzenlemelerin gereklilikleri siber tehditlerin geleneksel manuel yaklaşımlarla ele alınmasını imkansız hale getiriyor. XSIAM 2.0, yapay zeka ve otomasyon yardımıyla karmaşık operasyonları ele alarak, tehditleri büyük ölçekte durdurarak ve olayları çözme sürecini hızlandırarak bu açığı kapatıyor.”

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.