Dolar 32,1994
Euro 35,0815
Altın 2.469,20
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Param, TR Karekod ile işlem yapma özelliğini getirdi

İSTANBUL (AA) – Param, TR Karekod ile işlem yapma özelliğini müşterilerine sunan ilk fintech kuruluşu oldu Şirketten yapılan açıklamaya göre …

Param, TR Karekod ile işlem yapma özelliğini getirdi
4 Şubat 2022 19:06
153
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Param, TR Karekod ile işlem yapma özelliğini müşterilerine sunan ilk fintech kuruluşu oldu

Şirketten yapılan açıklamaya göre, finansal teknoloji sektörü markası Param, bir ilke daha imza attı. Merkez Bankası tarafından belirlenen TR Karekod standartlarını Param Mobil uygulamasına entegre ederek TR Karekod ile işlem yapma özelliğini müşterilerine sunmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından çıkarılan “Ödeme Hizmetlerinde TR Karekodun Üretilmesi ve Kullanılması Hakkında Yönetmelik” geçen günlerde yürürlüğe girmişti. Bu yönetmelikte yer verilen ulusal karekod ilke ve kuralları ile standart bir karekod yapısı oluşturularak ödeme sistemlerindeki farklı aktörlerin birlikte çalışabilmesi sağlanmıştı. Nakit yerine karekod kullanımının yaygınlaşmasına zemin hazırlayan bu uygulama sayesinde ödemelerin daha kolay, güvenli ve daha az temasla gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Bu anlamda, TR Karekod entegrasyonunu başarıyla tamamlayan Param, Türkiye’de bu hizmeti sunan ilk fintech kuruluşu oldu. TR Karekod ile tüm bankaların ATM’lerinden para çekebilen ve POS cihazlarından ödeme gerçekleştiren kullanıcılar, Param’ın sunduğu bu kolaylıktan yararlanmaya başladı.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.