Dolar 32,5176
Euro 34,7442
Altın 2.489,49
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Petlas’tan 20 milyon dolarlık akıllı depolama sistemi yatırımı

– Petlas Genel Müdürü Hakan Yalnız:
– “20 milyon dolarlık yatırım faaliyetinin sonucunda hayata geçirilen akıllı depolama sistemi, toplamda 1 milyon adedin üzerinde binek, SUV ve hafif ticari araç lastiği kapasitesine sahip”

Petlas’tan 20 milyon dolarlık akıllı depolama sistemi yatırımı
29 Aralık 2022 16:49
89
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Petlas'ın 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği akıllı depolama sistemi, 1 milyondan fazla lastiğin el değmeden depolanmasını sağlıyor.

Petlas açıklamasına göre, üretim kapasitesini artırma ve Endüstri 4.0 teknolojisine geçiş çalışmalarına yönelik yatırımlarını sürdüren Petlas, üretim teknolojilerini yeni gelişmeler doğrultusunda sistematik olarak güncelliyor.

Petlas, bu kapsamda 20 milyon dolarlık yeni teknoloji yatırımıyla akıllı depolama sistemini devreye aldı. Yeni depolama sistemi, üretim prosesinin ardından son kontrol ve otomatik test süreçleri tamamlanan lastikleri el değmeden, robotik sistemler vasıtası ile depo alanına transfer ediyor.

Hayata geçirilen son teknoloji otomasyonel taşıma sistemleri ile lastiklerin çok katlı depolama alanında depolanması sağlanırken, lastiklerin sistematik şekilde sevk edilmesi de kolaylaştırılmış oluyor.

– “Yeni sistemle tüm depolama ve lojistik kayıt altında”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petlas Genel Müdürü Hakan Yalnız, yeni depolama sistemlerinde üretimden gelen lastiklerin, gelişmiş dar koridor (VNA Trucks) taşıma sistemleri ile yüksek raflarda adresleme sistemine göre depolandığını ve ilk giren ilk çıkar (FIFO) prensibi doğrultusunda sevk edildiğini belirtti.

Sistemde gerçekleştirilen tüm depolama faaliyetleri ve ürün hareketlerinin özel bir yazılım tarafından yönetilerek kayıt altına alındığını ifade eden Yalnız, şunları kaydetti:

“20 milyon dolarlık yatırım faaliyetinin sonucunda hayata geçirilen akıllı depolama sistemi, toplamda 1 milyon adedin üzerinde binek, SUV ve hafif ticari araç lastiği kapasitesine sahip. Geleceğe dönük stratejilerimiz doğrultusunda planlanan, devam eden ve tamamlanan yatırımlarımız, firmamızın global lastik pazarında bilinen ve tercih edilen bir marka olması yolunda hızla ilerlemesini sağlıyor. Bunun ülkemizde lastik sektörünün gelişimine katkısını da not etmek gerekiyor. Bu kapsamda bugüne kadar kararlılıkla sürdürülen yatırım faaliyetlerimizi bundan sonraki süreçte de aynı kararlılık ve azimle sürdüreceğiz.”

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.