Dolar 32,5655
Euro 34,7624
Altın 2.488,33
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Red Bull Doodle Art başvuruları 24 Mart’a kadar devam edecek

– Dünyanın en iyi çizerlerinin kozlarını paylaştığı yarışmada, maharetli eller ve yaratıcı zihinler, yaptıkları doodle’lar (karalamalar) ile mayısta Amsterdam’da gerçekleşecek dünya finaline katılma şansı için yarışıyor

Red Bull Doodle Art başvuruları 24 Mart’a kadar devam edecek
18 Ocak 2023 15:43
90
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Red Bull Doodle Art, 16 Ocak-28 Mayıs 2023'te geri dönerken, 2012'deki ilk edisyonundan beri yaratıcılığı sanat ve teknolojiyle buluşturan Red Bull Doodle Art, Türkiye'de 4. kez hayat buluyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sanatın ve teknolojinin buluştuğu, doodle (karalama) şampiyonası Red Bull Doodle Art ile çizerler, hayal güçlerini kağıda dökmeye hazırlanıyor.

Katılımcıların klasik usul kağıt kalem ile çizdikleri yaratıcı karalamalar ile katılabileceği yarışma, sanatı ve çizmeyi seven, 18 yaşını doldurmuş yetenekli tüm gençleri bekliyor.

Başvuruları 24 Mart'a kadar devam edecek Red Bull Doodle Art yarışmasında, 60'tan fazla ülkeden katılımcı çizim konusunda becerilerini sergileyecek.

– Türkiye finalisti Red Bull Doodle Art 2023 dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek

Verilen bilgiye göre, Red Bull Doodle Art yarışmasında katılımcılar, Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde kurulan stantlardan veya internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Resmi başvuru çerçevesinde çizilen karalamalar, jürinin değerlendirilmesine sunularak Türkiye finalistini belirleyecek.

Bugüne kadar 50 binden fazla katılımcının başvurduğu Red Bull Doodle Art kapsamında bu yıl ilk kez kazanan Doodle, NFT üzerinden blokzincire dahil olacak.

Türkiye finalisti, 25-28 Mayıs'ta Hollanda'nın Amsterdam şehrinde gerçekleştirilecek Red Bull Doodle Art 2023 dünya finalinde Türkiye'yi temsil etme şansını yakalayacak.

Ülke finalistleri, aynı zamanda dünya finali kapsamında yetenekli ve dünyaca tanınmış sanatçılarla buluşma ve atölyelerde deneyim paylaşma imkanı da bulacak.

60'tan fazla ülkeden finalistin eserleri ayrıca halkın katılımına açık bir sergi ile sanatseverlerle buluşacak. Alanında öne çıkan isimlerin de aralarında bulunduğu jüri; tüm eserleri yaratıcılık, artistik beceriler ve hayattan keyif alan bir bakış açısı çerçevesinde değerlendirecek.

Red Bull Doodle Art 2023 dünya birincisi; sanat ve inovasyonu harmanlayan, 3 gün boyunca sürecek etkinliğin sonunda açıklanacak.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.