Dolar 32,5978
Euro 34,8331
Altın 2.497,37
BİST 9.457,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 29°C

Rize’de atmaca ve şahin güzellik festivali düzenlendi

RİZE (AA) – Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen “3. Uluslararası Şahin Atmaca Güzellik Beceri ve Doğaya Salım Festivali”, atmaca ve şahin …

Rize’de atmaca ve şahin güzellik festivali düzenlendi
13 Kasım 2022 05:21
82
A+
A-

RİZE (AA) – Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen “3. Uluslararası Şahin Atmaca Güzellik Beceri ve Doğaya Salım Festivali”, atmaca ve şahin tutkunlarını buluşturdu.

Vali Erdal Ata Stadyumu'nda organize edilen etkinlikte konuşan Atmacacılar Derneği Başkanı Hüseyin Uzunhasanoğlu, atmaca kültürünün yörede yıllardır sürdüğünü söyledi.

Bu kültürün devamı için düzenledikleri festivalin 3'üncüsünü gerçekleştirdiklerini anlatan Uzunhasanoğlu, “Atmaca kültürü çok önemli bir yaşam biçimi ve doğa koruma şekli. Amacımız atmacaların doğaya salımı öncesinde bu işin tutkunlarını bir araya toplamak. Festivalle bu geleneği devam ettirenleri bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlıyoruz.” dedi.

Atmaca ve şahinlerin, güzellik ile beceri açısından duruşu, rengi, tüylerinin özellikleri ve eğitimi gibi özellikleri dikkate alınarak 5 ayrı kategoride değerlendirildiğini anlatan Uzunhasanoğlu, “Bizim için bütün atmacalar ayrı güzel. Kötü atmaca olmaz. Kültürümüzü tanıtmak, bu kültürü gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz, bu kültür kaybolmasın. Atmaca tutkunları, hayvanların yaşam alanlarını, doğayı ve suyu koruyor, bu işi yaşam biçimi olarak yapıyor.” diye konuştu.

Atmacası ile etkinliğe katılan 11 yaşındaki Arda Ergüven, bu tutkusunun babasıyla başladığını ifade ederek, “Babam doğaya çok meraklıydı, her sabah özel olarak hazırlanır çıkardı. Son ava çıkışı kötü oldu, atmaca beklerken dağda kulübede vefat etti. Ben de babam gibi bu tutkuya devam ediyorum. Babam bu tutkuyu bana 3 yaşında aşıladı. Babam gibi bu kültürü devam ettirmeye çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılarca ayaklarındaki ipler çözülen 28 atmaca ve şahin doğaya salındı.

Festivalde güzellik açısından dereceye giren atmaca ve şahinlerin sahiplerine de Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya tarafından kupaları verildi.

Organizasyona, atmaca ve şahin meraklıları ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.