Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Rize’de liseliler depremzedeler için günlük 10 bin ekmek üretiyor

RİZE (AA) – Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fırınında öğretmen ve öğrenciler, depremzedeler için günlük 10 bin küçük somun ekmek üretiyor.Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büy…

Rize’de liseliler depremzedeler için günlük 10 bin ekmek üretiyor
9 Şubat 2023 18:47
91
A+
A-

RİZE (AA) – Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fırınında öğretmen ve öğrenciler, depremzedeler için günlük 10 bin küçük somun ekmek üretiyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, bölgeye yardım için harekete geçti.

Gönüllü öğretmen ve öğrenciler, okulun fırın atölyesinde günde 10 bin küçük yuvarlak somun ekmek üreterek helvayla Valilik koordinesinde ihtiyaç duyulan bölgelere gönderiliyor.

Ekmek malzemeleri ile helvaların büyük bölümünü hayırseverlerin karşıladığı kampanya ihtiyaç olduğu sürece devam edecek.

Yemek pişirme öğretmeni Öznür İnce, AA muhabirine, üç gündür gönüllülük esasına göre çalıştıklarını söyledi.

Hamur ustası Fikri Yılmaz ise zor günde dayanışma mücadelesi sergilediklerini belirterek, bu yaşanan felaketin herkesi derinden yaraladığını ifade etti.

Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde zor günlerden çıkacağına inandığı dile getiren Yılmaz, “Saat 05.00'da kalkıp işe gidiyorum. Orada işim bittikten sonra buraya geliyorum. Burada geç saatlere kadar üretimi hocalarımızla yapıyoruz. Hep birlikte bu işin ucundan tutup faydamız olsun istiyoruz.” dedi.

Muhabir: Tuncay Bekar

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.