Dolar 32,4828
Euro 34,6975
Altın 2.405,05
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Rosatom, Nevski Uluslararası Ekoloji Kongresi’nde yer aldı

İSTANBUL (AA) – Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, bu yıl Rusya'nın St. Petersburg şehrinde 10'uncusu düzenlenen Nevski Uluslararası Ekoloji Kongresi'nde yer aldı.Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre, uluslararası çevre güvenliği…

Rosatom, Nevski Uluslararası Ekoloji Kongresi’nde yer aldı
1 Haziran 2023 12:33
79
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, bu yıl Rusya'nın St. Petersburg şehrinde 10'uncusu düzenlenen Nevski Uluslararası Ekoloji Kongresi'nde yer aldı.

Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre, uluslararası çevre güvenliği sisteminin oluşturulmasını desteklemek amacıyla 2008'den bu yana St. Petersburg'da düzenlenen Nevski Uluslararası Ekoloji Kongresi, bu yıl “Ekoloji bir haktır, ayrıcalık değil” sloganı ile gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre, 40'tan fazla ülke temsilcisinin katıldığı kongrede 900 delege bir araya geldi.

Düşük karbonlu elektrik üretimiyle yeşil dönüşüme katkı sağlayan Rosatom'un, kongre kapsamında ayrıca Rosmolodezh ve Clean Air (Temiz Hava) projelerinin bulunduğu sergi yer aldı.

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev buradaki konuşmasında, şirketin ana misyonunu yerine getirmeye devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu da çevre dostu enerji kaynaklarının yaratılmasıdır. Bu, gezegenin temizlenmesi için düzenli olarak verdiğimiz katkıdır. Tüm nükleer santraller yılda 2 milyar tona kadar insan kaynaklı gaz emisyonunu önlemektedir. Rusya'da bu rakam 110 milyon tondur ve artmaya devam edecektir. Rosatom aynı zamanda nükleer reaktör ihracatı konusunda liderdir. Yurt dışındaki inşaat projelerinin yaklaşık yüzde 80'i Rus teknolojilerine dayanmaktadır.”

Muhabir: Barış Sağlam

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.