Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde sona yaklaşıldı

İSTANBUL (AA) – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde son perde Gürcistan Rustaveli Tiyatrosu'nun “Oyun Sonu” oyunuyla …

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde sona yaklaşıldı
22 Nisan 2022 13:50
121
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde son perde Gürcistan Rustaveli Tiyatrosu'nun “Oyun Sonu” oyunuyla yapılacak.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları iş birliğiyle düzenlenen 23. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, beşinci haftasında Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi ve Sabancı Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek oyunlarla bu yıl için perdelerini kapatıyor.

Tiyatroadam'ın “Büyük İskender’in Atı”, İzmir Devlet Tiyatrosu’nun “Karıncalar-Bir Savaş Vardı”, Gürcistan Rustaveli Tiyatrosu’nun “Oyun Sonu” eserleri Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde, Kadro Pa’nın “Macbeth Mutfakta” oyunu da Sabancı Oda Tiyatrosu’nda 25-30 Nisan tarihleri arasında sahne alacak.

Verilen bilgiye göre, Tiyatroadam tarafından sahnelenen Büyük İskender’in Atı bireysel deliliğin, insanlık tarihi boyunca inşa edilen kolektif deliliğin yanında ne kadar zararsız ve masum kaldığının metaforunu izleyiciye aktarıyor.

Boris Vian'ın “Karıncalar” ve John Steinbeck'in “Bir Savaş Vardı” eserlerinden Gökhan Aktemur uyarlamasıyla İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konulan “Karıncalar-Bir Savaş Vardı” oyunu, savaşın insan ve insanlık üzerinde kurgulanmış bir oyun olduğunu anlatıyor.

İrlandalı yazar Samuel Beckett'in kaleminden çıkan “Oyun Sonu” adlı eserin uyarlaması, festivalin bu yılki uluslararası konuklarından Gürcistan Rustaveli Tiyatrosu ile tiyatro severlerin karşısına çıkıyor.

Oyun, kıyamete, dünyanın sonuna ve insanlığın uyarılmasına dair bir gösteri sunuyor. Eser biçim olarak monodrama, moralite, karnaval, interaktiflik, epik ve epik olmayan türlerin ötesine geçip yönetmenin kendi tiyatral dilini kullanıyor.

William Sheakspeare'in en önemli oyunlarından olan “Macbeth'ten uyarlanmış tek kişilik bir obje tiyatrosu örneği olarak sahneye taşınan Kadro Pa’nın “Macbeth Mufakta” oyunu, menemen tarifi sırasında geçerken, oyunun karakterlerini ise mutfak eşyaları oluşturuyor.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.