Dolar 32,3608
Euro 34,7734
Altın 2.399,91
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Safranbolu’da turizm hedefine bu yıl yaklaşıldı

KARABÜK (AA) – UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu, bu yıl turist yoğunluğu …

Safranbolu’da turizm hedefine bu yıl yaklaşıldı
1 Eylül 2022 12:34
131
A+
A-

KARABÜK (AA) – UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu, bu yıl turist yoğunluğu nedeniyle salgın öncesindeki turizm hedefine yaklaştı.

“Safranbolu'da Zaman” belgeseliyle 1977'de koruma ve turizm alanında ilk adımlarını atan, 1994'te UNESCO'ya alındıktan sonra turist ağırlamaya başlayan tarihi ilçe, 2019'da 1 milyon 300 bin kişiyi ağırlayarak turizmde en iyi sezonu yaşadı.

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ülkenin her köşesinden ağırladığı yerli ziyaretçilerin yanı sıra Tayvan, Japonya, Almanya, İtalya ve Güney Kore gibi dünyanın her bölgesinden turiste ev sahipliği yapan ve yılda 1,5 milyon turist hedefi konulan Safranbolu'yu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020'de 480 bin, 2021'de ise 1 milyon 150 bin kişi ziyaret etti.

Türk kent kültürünün bugüne ulaşan en önemli yapı taşlarından olan, tarihi zenginlikleriyle ziyaretçilerine adeta “zamanda yolculuk” yaptıran ve 2022'nin 7 ayında yaklaşık 1,2 milyon turist sayısına ulaşan Safranbolu, turist yoğunluğuyla yıl sonu hedefine yaklaştı.

Tarihi han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanı sıra geleneksel konaklarıyla öne çıkan Safranbolu'da, misafir sayısının artırılması için tanıtım faaliyetleri ve gezi projeleri uygulanmaya devam ediyor.

– “Safranbolu, dünyanın önemli turizm destinasyonlarından birisi”

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, AA muhabirine, Safranbolu'nun önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Tarihi ilçenin salgın sonrası eski güzel günlerine kavuştuğunu ve turizm hareketliliğinden nasibini aldığını ifade eden Yazıcı, “7 aylık verilere baktığımızda 200 bin konaklamalı, 1 milyona yakın günübirlik turist sayısıyla Safranbolu sokakları coşkuyu yaşıyor. Safranbolu, sadece ülkemizin değil, dünyanın önemli turizm destinasyonlarından birisi. Şehrimiz tamamıyla UNESCO şehri.” diye konuştu.

Yazıcı, Safranbolu'ya gelenlerin buram buram tarihi yaşadığını dile getirerek, şunları söyledi:

“Safranbolu, büyük şehirlerden, metropollerden sıkılan insanların en önemli turizm destinasyonlarından birisi haline geldi. İlçede artan hareketliliği fazlasıyla görüyoruz. 10 bin olan konaklama imkanımız adeta buna yetişmeye çalışıyor. Yıl sonuna kadar turist kapasitemizi 1,5 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. Safranbolu, sadece merkezde değil, birçok alternatif turizm alanına açık bir yer. Burada turizmin her alanına şahitlik edebilirsiniz.”

Safranbolu'nun değerlerini koruyarak yaşatacaklarını vurgulayan Yazıcı, ülkenin ve dünyanın her köşesinden insanları tarihi ilçeyi görmeye davet etti.

Muhabir: Ferhat Demircan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.