Dolar 32,2605
Euro 35,1119
Altın 2.507,67
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 21°C

Safranbolu’nun UNESCO ile 28. yılı

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ilçenin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınışının 28. yılını kutladı. Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Safranbolu için 17 Aralık 1994 tarihinin önemli olduğunu, bu tarihte UNESCO'ya …

Safranbolu’nun UNESCO ile 28. yılı
16 Aralık 2022 20:09
121
A+
A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ilçenin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınışının 28. yılını kutladı.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Safranbolu için 17 Aralık 1994 tarihinin önemli olduğunu, bu tarihte UNESCO'ya dahil olduklarını belirterek, o tarihten bugüne emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlçede koruma kararının 1970'li yıllarda başladığını ve UNESCO ile taçlandığını kaydeden Köse, “Bizlere miras kalan ve bizim de gelecek nesillere miras bırakacağımız Safranbolu'muzun korunması görevini hakkıyla yerine getirmeye çabalıyoruz. Yaptığımız bilinçli restorasyonlar ve Tarihi Çarşı'nın dokusuna yaraşır çalışmalar bunlara birer örnek. Dünyanın en iyi korunan 20 kentinden biri olan kadim şehrimizin, daha nice faydası için hizmet edebilmemizi ümit ediyor, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınışımızın 28. yılını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yücel Velioğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.