Dolar 38,4531
Euro 43,7021
Altın 4.058,86
BİST 9.422,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 14°C
Pts 14°C
Sal 14°C
Çar 14°C

Samsung ve UNDP’nin “Generation17” girişimine 6 yeni genç lider

İSTANBUL (AA) – Samsung, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa yürüttüğü Generation17 girişiminin kapsamının genişlediğini …

Samsung ve UNDP’nin “Generation17” girişimine 6 yeni genç lider
25 Şubat 2022 12:06
244
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Samsung, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa yürüttüğü Generation17 girişiminin kapsamının genişlediğini, inisiyatife 6 yeni genç liderin dahil olduğunu düzenlediği Unpacked etkinliği ile duyurdu.

Şirket açıklamasına göre, 6 genç liderden biri iklim değişikliğine çözüm arayan Türk çevre ve iklim aktivisti Oğuz Ergen olurken, girişimdeki genç liderlerin sayısı da 14'e yükseldi. Girişime katılan yeni genç liderlerle birlikte Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) olarak da bilinen 17 küresel amaca doğru daha hızlı yol alınması hedefleniyor.

Girişimdeki gençler, küresel toplulukları harekete geçirmek ve küresel amaçların aciliyeti konusunda farkındalık oluşturmak için çaba harcayacak. Ayrıca, 2030 yılına kadar gezegenin korunarak refah artışına yönelik etkili ve kapsayıcı çözümler geliştirilmesi için çalışacak.

6 genç lider şöyle:

“Oğuz Ergen-Aktivist (Türkiye): İklim krizine çözüm aramak ve kıyı Ege Bölgesi'ni korumak amacıyla STK'ları, akademisyenleri ve hükümeti bir araya getiriyor, bu konularda birçok çalışma yürütüyor.

AY Young-Müzisyen (ABD): Küresel enerji sorununa etkileşimli çözümler sunmak amacıyla birçok çalışma, albüm ve konsere imza atıyor.

Kristian Kampmann-UNLEASH Kurucusu (Danimarka): Küresel amaçlara yönelik yaratıcı ve kapsayıcı çözümler geliştiren inovasyon laboratuvarı UNLEASH'in kurucusu.

Nora Altwaijri-Yazılım Mühendisi (Suudi Arabistan): Küresel amaçlar alanında eğitimler sunarak insanları dijital platformlar aracılığıyla etkili kaynaklara yönlendiren bir yazılım mühendisi.

Tamara Dewi Gondo Soerijo-Sosyal Girişimci (Endonezya): Mülteci kadınlara beceri geliştirme imkanları ve piyasaya erişim sağlayarak onları güçlendirmeyi hedefleyen sosyal bir girişimin kurucusu olarak çalışmalar gerçekleştiriyor.

Thuy Anh Ngo-Girişimci (Vietnam): Yaşlılar için fiziksel ve zihinsel sağlık tavsiyeleri ve aktiviteler sunan bir mobil uygulama geliştirdi. Çalışmalarını bu alanda sürdürüyor.”

– “İklim krizi hepimizi yakından ilgilendiriyor”

Yaşadığı bölgede balık popülasyonunun hızla azalması karşısında harekete geçen çevre ve iklim aktivisti Oğuz Ergen, son birkaç yıldır Ege kıyılarının iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden korunmasına yönelik çalışmalar yürütüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ergen, bu amaç doğrultusunda 2014 yılında, gençler arasında küresel amaçlar konusunda diyaloğu teşvik eden ve gençleri sivil topluma aktif bir biçimde dahil olma konusunda yönlendiren sivil toplum kuruluşu Sosyal İklim Derneği'ni kurduğunu belirterek, “2020 yılında, sulak alanların koruma altına alınması, Ege Denizi'nin temizlenmesini ve bu yönde politikalar geliştirilmesini odağına alarak çeşitli kampanyalar yürüten Kıyı Ege İklim Ağı'nın kurulmasında aktif bir rol oynadım. Halen, Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun Yürütme Kurulu'nun bir üyesi olarak, iklim krizine ilişkin hem ulusal hem uluslararası düzeyde eğitimler vermeye devam ediyorum. İklim krizi hepimizi yakından ilgilendiriyor. Bu konuda hükümetler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte harekete geçmeli.” ifadelerini kullandı.

– Generation17 girişimi

Generation17 girişimi; Afrika, Asya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa, Latin Amerika ve Orta Doğu gibi birçok bölgeyi kapsayarak dünya çapındaki büyümesine devam ediyor. Girişimin yaptığı çalışmalar, insanlığın karşı karşıya kaldığı acil sorunlara dikkati çekerken, 2022 yılında ve sonrasında dijital inovasyon, kadınların eğitim ve mesleki gelişim yoluyla güçlenmesi, yaşlıların fiziksel ve zihinsel sağlık konularında yönlendirilmesi gibi birçok alanı kapsıyor.

Generation17, başlangıcından bu yana gençlerin öncülüğünde ve destekleriyle ilerliyor. Samsung ve UNDP, gençlerin en önemli ihtiyaçlarını anlamak ve onların öncülük ettiği kuruluşların ilerleyebilmesini sağlayacak destek sistemleri geliştirmek amacıyla genç liderlerle iş birliği yapıyor. Her iki kuruluş da en yeni Galaxy teknolojileriyle gençlerin hikayelerini küresel platformlara taşımaya, seslerini duyurmaya devam ediyor. Ayrıca, onları akranlarıyla buluşma ve iyi uygulamaları birbirleriyle paylaşma yönünde destekliyor, mentorluk imkanları sunuyor. Aynı zamanda gençleri küresel gündemin belirleneceği BM ECOSOC Gençlik Forumu'na katılmaya davet ediyor. Samsung ve UNDP, tüm bunların yanı sıra dünyanın her yerinden küresel amaçlar savunucularını bir araya getirerek, daha sürdürülebilir bir geleceğin nasıl inşa edilebileceğini tartışacakları “Generation17 Gençlik Diyalogları” başlıklı bir etkinlik de düzenleyecek.

Generation17 girişimindeki toplam 14 genç lider, küresel amaçlara aktif bir biçimde katkı sunan Samsung Global Goals uygulaması gibi çözümleri kullanma konusunda herkesi teşvik ederek yönlendirme görevini de üstleniyor. Samsung ve UNDP tarafından geliştirilerek 2019 yılında kullanıma sunulan bu uygulama, küresel amaçlar hakkında bilgi edinme imkanları sunarken, fark yaratmanın kolay ve anlamlı yollarını da kullanıcılarıyla paylaşıyor. Uygulama şu anda yaklaşık 200 milyon Samsung Galaxy cihazında kullanılıyor ve bugüne kadar 4 milyon dolar değerinde bağışın toplanmasına öncülük etti. Uygulama ayrıca, Galaxy topluluğunu dünyanın acil sorunlarıyla ilgili bilinçlendirmenin yanı sıra, UNDP'nin ülkelerin Küresel Amaçlar için entegre çözümler hayata geçirmesini destekleyen çalışmalarına da yardımcı oluyor.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.