Dolar 32,3654
Euro 34,7356
Altın 2.393,62
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

SEDAŞ, “Bakım ve Geri Kazanım Merkezi” ile milli ekonomiye katkı sağlayacak

ANKARA (AA) – Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), milli ekonomiye yıllık 6 milyon lira katkı sağlayacak “Bakım ve Geri Kazanım Merkezi”nin …

SEDAŞ, “Bakım ve Geri Kazanım Merkezi” ile milli ekonomiye katkı sağlayacak
22 Eylül 2022 11:23
89
A+
A-

ANKARA (AA) – Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), milli ekonomiye yıllık 6 milyon lira katkı sağlayacak “Bakım ve Geri Kazanım Merkezi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SEDAŞ, şirketin Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi'nde elektrik dağıtım şebekesinde kullanılan arızalı durumdaki eski ürünler, mekanik veya elektronik bakımlarla yeniden kullanılabilir hale getiriliyor. Böylelikle atık oluşumları en aza indirilirken onarılan malzemelerin tekrar hizmete alınmasıyla ülke ekonomisine milyonlarca liralık katkı sağlanıyor.

600 metrekare alana kurulu SEDAŞ Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi'nde 20 farklı türdeki malzeme, bakım ve onarımların ardından yeniden kullanılıyorken, endüstriyel boyahane, 10 tonluk tavan vinci, transformatör kurutma fırını, 20 tonluk atık siloları gibi olanaklara sahip merkezde, 7 uzman görev alıyor.

Her yıl 100 adet hücre, kesici ve 110 adet trafonun işlem görmesi planlayan şirket, normal koşullara göre bir senede gerçekleşecek çalışmalarını bu merkez sayesinde iki ay içinde tamamlıyor.

Merkezdeki geri dönüşüm çalışmaları sayesinde şirket tarafından iki ayda 653 bin lira değerinde tasarruf sağlanıyorken, bir yıl içinde ise 6 milyon lira tutarın milli ekonomiye kazandırılacağı belirtiliyor.

SEDAŞ Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi binasının içinde “Fikrinle işine değer kat” mottosuyla faaliyet gösteren Ar-Ge atölyesi de bulunuyor. Atölyede SEDAŞ mühendisleri ve saha çalışanlarının katılımlarıyla proje çalışmalarına da destek veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr Necmi Odyakmaz, dünyanın en büyük sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Global Compact üyesi olarak çevresel ve toplumsal taahhütleri yerine getirmeyi hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Merkezimizdeki geri dönüşüm çalışmaları sayesinde milli servetimize milyonlarca liralık ekonomik değer sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Sahada kullanılıp arızalanan malzemelerimizi yeniden kullanıma kazandırarak böylesi büyük bir tasarruf sağlarken aynı zamanda atık oluşumunu da minimum seviyeye çekiyoruz. Bunlarla birlikte verimlilik, inovasyon, iş sağlığı ve güvenliği gibi alanlarda da örnek uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Merkezimiz bünyesinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Ar&Ge atölyesiyle de hem şirketimize hem 20 bin metrekarelik hizmet bölgemize hem de ülkemize katma değer yaratan projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Şirket olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla daha fazla başarılı çalışmaya imza atacağız.”

Muhabir: Barış Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.