Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Sel felaketini yaşayan Bozkurt’tan depremzedelere yardım

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun 11 Ağustos 2021'de sel felaketini yaşayan ilçesi Bozkurt'ta, vatandaşlar deprem bölgesi için yardım seferberliği başlattı.Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle düze…

Sel felaketini yaşayan Bozkurt’tan depremzedelere yardım
8 Şubat 2023 12:14
150
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun 11 Ağustos 2021'de sel felaketini yaşayan ilçesi Bozkurt'ta, vatandaşlar deprem bölgesi için yardım seferberliği başlattı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle düzenlenen yardım kampanyasına Bozkurtlu vatandaşlar “acınız acımızdır” diyerek yardımlarda bulunuyor.

Bozkurt'tan iki günde toplanan 346 koli gıda, 410 battaniye, 55 elektrikli soba ile muhtelif hijyen ve giyim malzemelerinden oluşan 1220 koli yardım malzemesi, bölgeye gönderildi.

Yardımların toplanmasında gönüllü olarak çalışan Bozkurtlu Elif Mızrak Yanık, AA muhabirine 11 Ağustos'ta Bozkurt'un büyük bir sel felaketi yaşadığına işaret ederek, “Bugün ise ülkemiz depremlerle boğuşuyor. 2021 yılında tüm Türkiye bize destek oldu. Bugün depremle mücadele eden şehirlerdeki tüm vatandaşlarımız bize yerdim ettiler. Akın akın buraya geldiler. Bugün sıra bizde, onlara bir umut verirsek ne mutlu bizlere. Onların acılarını paylaşıyoruz, bundan sonra onlar için elimizden geni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hayırsever Meral Yıldız da benzer acılar yaşadıklarını ifade ederek, “11 Ağustos'ta aynı acıyı biz de yaşadık, aynı acıyı biz de gördük. Şimdi yardım etme sırası bizde. Şimdi Güneydoğu'daki kardeşlerimize, vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.