Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C

Teknopark İstanbul, teknoloji girişimcilerini Barcelona’da tanıtıyor

İSTANBUL (AA) – Teknopark İstanbul, dünyanın en önemli mobil teknoloji fuarları arasında yer alan Barcelona Mobil Dünya Kongresi'ne 4 firma …

Teknopark İstanbul, teknoloji girişimcilerini Barcelona’da tanıtıyor
2 Mart 2022 12:37
157
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Teknopark İstanbul, dünyanın en önemli mobil teknoloji fuarları arasında yer alan Barcelona Mobil Dünya Kongresi'ne 4 firma, 2 girişimci ile katılıyor.

Teknopark İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'ne İstanbul Ticaret Odası tarafından davet edilen Teknopark İstanbul, firmaların ve girişimcilerinin projelerini dünyaya anlatıyor.

Fuarın bu yılki konuları ağırlıklı olarak 5. Nesil Mobil Teknolojisi (5G), İleri Yapay Zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT), Teknolojinin Ufku (Tech Hoziron) ve Finans Teknolojileri (Fintech) olurken, fuarın Türkiye milli katılım organizasyonunu İTO tarafından düzenlendi.

Bu çerçevede Teknopark İstanbul çok önemli teknoloji projeleri ve girişimcileri ile birlikte Hall 5’de bulunan Stand 5F61’de yerini aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, yurt içi ve yurt dışındaki tüm teknoloji fuarlarına katılmaya özen gösterdiklerini belirterek, girişimcilerinin projelerini bu şekilde dünyaya açtıklarını aktardı.

Topçu, “Bu sene de İTO'nun davetlisi olarak Barcelona MWC'deki Türkiye pavilyonunda firmalarımız ve girişimcilerimiz ile yer alıyoruz. İTO’ya, yerli ve milli projelerimizi dünyaya sunma fırsatını bu sene de tanıdıkları için teşekkür ediyoruz. Bu önemli fuarda firmalarımız ve girişimcilerimizi yabancı yatırımcılarla bir araya getiriyoruz. Teknopark İstanbul, Türkiye'nin artık beyin göçü değil Ar-Ge projelerinin ihracı ile ön planda olması noktasında da kritik misyonunu sürdürecek.” ifadelerini kullandı.

Fuara katılım sağlayan Teknopark İstanbul şirketleri ve girişimcileri ise Lugath, İstlink, Pia Bilişim, Euto Energy, Quantwifi, Alcan Systems olarak bildirildi.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.