Dolar 32,3487
Euro 34,7293
Altın 2.419,83
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Terör örgütü PKK’nın saldırısında şehit olan polis memuru Ilgaz Dağı’nda anıldı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da 4 Mayıs 2011'de terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Recep Şahin için Ilgaz Dağı'nda anma programı düzenlendi.Şahin'in şehit olduğu Kastamonu-Çankırı kara yolunun…

Terör örgütü PKK’nın saldırısında şehit olan polis memuru Ilgaz Dağı’nda anıldı
4 Mayıs 2023 20:49
113
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da 4 Mayıs 2011'de terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Recep Şahin için Ilgaz Dağı'nda anma programı düzenlendi.

Şahin'in şehit olduğu Kastamonu-Çankırı kara yolunun Ilgaz Dağı geçidinde Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Saldırıda yaralanan Şahin'in arkadaşı gazi polis memuru Metin Kuş, gazetecilere, 2011 yılında Kastamonu Emniyet Müdürlüğünün trafik biriminde görevli olduğunu söyledi.

Recep Şahin ile çalıştıklarını anlatan Kuş, “Recep kardeşimle büro görevlisiyken Sayın Cumhurbaşkanı'mızın konvoyunu 3 kilometre ilerideki sınıra götürmekle görevli olduğumuzda, 5 teröristin saldırısıyla Recep kardeşim şehit oldu. Ben de Recep'imin şehadetinin devamında el bombası şarapneliyle kafamdan yaralandım.” dedi.

Vazife malulü olarak 2013 yılında emekli olduğunu belirten Kuş, “8 yıllık tedavimden sonra müracaatla idari polislik görevime döndüm. Yaklaşık 3 yıldır Kastamonu Emniyet Müdürlüğünde görevime devam ediyorum.” diye konuştu.

Recep Şahin'in şehit edildiği yere her yıl ziyarette bulunduğunu dile getiren Kuş, şunları kaydetti:

“Burayı hiç boş bırakmadım. 4 Mayıslarda ve diğer zamanlarda ziyaret ettim. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı olarak bunu bir borç bildik. 1923 öncesi bu yol bu ülkeye can verdi. Şehit Şerife Bacı'mızın konvoyuna Ermeni komiteciler saldırıldığında o saldırıyı engellemek için Çankırı Ilgaz'dan 5 güvenlik görevlimiz gelir, bunların 4'ü Çankırılı, biri Kastamonulu. Ne Şerife Bacı'yı ne orada şehit olan Şevket abimizi ne de 2011'de şehit olan Recep Şahin kardeşimi unuturuz.”

Muhabir: Kemal Kaymak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.