Dolar 32,3605
Euro 34,6403
Altın 2.380,33
BİST 10.181,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

TKDK, 13. başvuru çağrı ilanına çıktı

GİRESUN (AA) – Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) IPARD 2. Programı 13. başvuru çağrı ilanına çıktığı bildirildi.TKDK'dan yapılan yazılı açıklamada, ilan kapsamında süt üreten, et üreten tarımsal işletmeler ve süt ve süt ürünlerini…

TKDK, 13. başvuru çağrı ilanına çıktı
29 Ağustos 2023 17:49
67
A+
A-

GİRESUN (AA) – Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) IPARD 2. Programı 13. başvuru çağrı ilanına çıktığı bildirildi.

TKDK'dan yapılan yazılı açıklamada, ilan kapsamında süt üreten, et üreten tarımsal işletmeler ve süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektörlerindeki başvuruların kabul edileceği belirtildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen TKDK İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, kırsal alan şartı aranmaksızın hayvancılık ve işleme tesisleri sektörlerindeki yatırımlar için yüzde 50 ile yüzde 80 oranında hibe desteği sağlanacağını aktardı.

Söz konusu çağrı ilanı kapsamında sadece makine-ekipman (frigorifik araç dahil) ve bağlantı anlaşmaları hazır olmak şartı ile güneş enerjisi yatırımlarının desteklenebileceğini ifade eden Kurşun, şunları kaydetti:

“İlimizde başta fındık olmak üzere meyvelerin kurutulması, kırılması, kavrulması, işlenmesi ve paketlenmesi için gerekli tüm makine ekipmanlar, soğuk hava depoları (lazer seçiciler, forklift ve benzeri) toplam yatırım tutarı 1 milyon 250 bin avroya kadar desteklenecektir. Yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanacak bu harcamalar için ayrıca KDV muafiyeti de sağlanacaktır.”

Kurşun, Giresun'un 349 milyon lira yatırım büyüklüğü ile 2. IPARD programında 9 basamak öne çıkarak 32'nci sıraya yükseldiğine işaret ederek, IPARD 3 için de yatırımcı şahıs ile şirketlerden güçlü bir hazırlık ve yatırım seferberliği beklediklerini vurguladı.

Açıklamada, başvuru son teslim tarihlerinin hayvancılık sektöründeki başvurular için 26 Eylül, işleme tesisleri için ise 10 Ekim olacağı bilgisi verildi.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.