Dolar 32,6709
Euro 35,4004
Altın 2.484,82
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Tokat Valisi Balcı’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Ozan Balcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Balcı, mesajında Türkiye …

Tokat Valisi Balcı’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
22 Nisan 2022 17:17
144
A+
A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Ozan Balcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Balcı, mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gurur ve sevinçle kutladıklarını belirtti.

Varlığına kastedilen Türk milletinin onurlu mücadele ile kendi geleceğini belirlendiği aktaran Balcı, Türk halkının egemenliğini ilan ederek Türkiye Büyük Millet Meclisini açmasının dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Dünyadaki diğer örneklerden farklı olarak imkansızlıklar ve güçlükler içindeki Türk milletinin istiklal uğruna uyandığı, esaret zincirlerini kırıp şahlandığı ve verdiği mücadelenin destan olduğunu anlatan Balcı, “Milli iradenin topyekun temsil edildiği, milli iradenin kalbi olan 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' düsturuyla Meclis'in kurulması, tam bağımsızlık uğruna azim ve kararlılığımızın tüm dünyaya ilanı anlamına gelmiştir.” ifadesini kullandı.

Balcı, şunları kaydetti:

“Milli egemenlik uğrunda canını vermek benim için vicdan ve namus borcu olsun' diyerek millet uğrundaki kararlığını gösteren Büyük Önder Atatürk, 23 Nisan gibi devlet ve millet için önem arz eden bu günü geleceğin teminatı olan çocuklara bayram ilan etmekle çocuklarının bir memleketin geleceği olduğunu ifade etmiştir. Büyük Önder'in sizlere duyduğu bu güven ve inanca layık olmak en önemli görevinizdir. Hayatınızın her aşamasında bu sorumluluğu hissetmeli, ülkemiz ve milletimizin huzuru ve refahı için çalışmalısınız. Sizlere düşen en büyük görev; bilime ve gelişen teknolojiye açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı bireyler olabilmektir. Ancak bu şekilde ecdadımızın destanlar yazarak elde ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde taşıyabilirsiniz. Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. 23 Nisan, milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun.”

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.