Dolar 32,4029
Euro 34,7782
Altın 2.401,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Tokat’ın Zile ilçesinde sağanak ve dolu zarara yol açtı

TOKAT (AA) – Tokat'ın Zile ilçesinde sağanak ve dolu etkili oldu. İki gündür yağışların devam ettiği bölgede sağanak, sel ve taşkınlara yol …

Tokat’ın Zile ilçesinde sağanak ve dolu zarara yol açtı
13 Haziran 2022 17:11
168
A+
A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Zile ilçesinde sağanak ve dolu etkili oldu.

İki gündür yağışların devam ettiği bölgede sağanak, sel ve taşkınlara yol açarken, aniden bastıran dolu ise ekili alanlara, ev ve araçlara zarar verdi.

Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, AA muhabirine, ilçelerinde 12 köyün sağanak ve doludan etkilendiğini söyledi.

Vali Numan Hatipoğlu'nun dün bölgede incelemelerde bulunduğunu belirten Akyüz, hasar tespit çalışmalarının yapılmaya başlandığını aktardı.

Selin köy içlerine getirdiği çamur ve taşların da temizlenmeye başlandığını bildiren Kaymakam Akyüz, “İlçemiz genelinde sağanak ve bazı bölgelerde dolu etkili oldu. Köylerimizde altyapı yağıştan dolayı etkilendi. Tarım arazileri zarar gördü. Ben de etkilenen köyleri gezerek incelemelerde bulunuyorum. DSİ ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalar yapıyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” dedi.

Muhabir: Sevil Çelik

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.