Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Tokat’ta 12 yıl önceki terör saldırısında şehit olan 7 asker anıldı

TOKAT (AA) – Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 12 yıl önce teröristlerce şehit edilen 7 asker için anma programı düzenlendi. Sazak köyü …

Tokat’ta 12 yıl önceki terör saldırısında şehit olan 7 asker anıldı
7 Aralık 2021 17:15
171
A+
A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 12 yıl önce teröristlerce şehit edilen 7 asker için anma programı düzenlendi.

Sazak köyü yakınlarında olayın yaşandığı yerde yaptırılan ve şehitlerin fotoğrafları ile Türk bayrakları bulunan Şehitler Anıtı'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Jandarma Komutanlığında görevli bir askerin olayın nasıl gerçekleştiğini aktardığı törende, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Şehitliğin yanındaki alana yapılan Mehmetçik Çeşmesi'nin de açıldığı programda, şehit aileleri ve gazilere plaket verildi.

Programa, Vali Ozan Balcı, Kaymakam Talat Tabur, İl Jandarma Komutanı Albay Bahri Bostancı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Reşadiye Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz ile daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sazak köyü yakınlarında 7 Aralık 2009'da teröristlerce düzenlenen saldırıda, Uzman Çavuş Harun Arslanbey ile erler Onur Bozdemir, Kemal Bide, Ferit Demir, Yakup Mutlu, Cengiz Sarıbaş ve Fatih Yonca şehit olmuştu.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.