Dolar 32,3684
Euro 34,7084
Altın 2.392,65
BİST 10.154,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Tokat’ta geç turfanda çilek üretimi yapılıyor

TOKAT (AA) – Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde gerçekleştirilen geç turfanda çilek üretimi eylül ayında da üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.Tokat Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2018 yılında başlatılan “Geç Turfanda Çilek Üretimi” proj…

Tokat’ta geç turfanda çilek üretimi yapılıyor
25 Eylül 2023 11:09
65
A+
A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde gerçekleştirilen geç turfanda çilek üretimi eylül ayında da üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Tokat Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2018 yılında başlatılan “Geç Turfanda Çilek Üretimi” projesi kapsamında destek alan üreticiler üretim yapıyor.

Temmuz ayının başında hasadına başlanan çilek üretimi, kasım ayına kadar devam ediyor. Eylül ayının sonlarına gelinmesine karşın çiftçiler siparişlere yetişemiyorlar. Kilogram fiyatı 50 liradan satılan çilek, üreticinin yüzünü güldürüyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Koç, “Tokat Valiliğimiz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz destekleri ile küçük bir alana çilek dikimi yapıldı, yapılan çalışmadan önemli verim elde edildikten sonra bölge halkı çilek dikimi için İlçe Müdürlüğümüze çok sayıda müracaat gerçekleştirdi. Gerekli çalışmalar neticesinde birçok çiftçimiz üretim için ekim yaptı. Bugün geldiğimiz nokta ise üretici durumdan memnun. Temmuz ayının başında başlayan çilek üretimi kasım ayına kadar devam ediyor. Alınan ürün geç turfanda olması sebebiyle daha değerli. Bölgemizde yetiştirilen çileklerimiz kokusu, tadı ve doğal araması ile çok kaliteli bir üründür.” dedi.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.