Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Toroslar EDAŞ, Hatay’ın İskenderun ve Payas ilçelerinde 27 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi

ANKARA (AA) – Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ), Hatay'a kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamak amacıyla, 27 …

Toroslar EDAŞ, Hatay’ın İskenderun ve Payas ilçelerinde 27 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi
27 Eylül 2022 13:03
88
A+
A-

ANKARA (AA) – Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ), Hatay'a kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamak amacıyla, 27 milyon lira büyüklüğündeki “İskenderun-Payas Ring Şebeke Projesi”ni başlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Toroslar EDAŞ İskenderun ve Payas ilçelerinde gerçekleştirdiği projeleriyle Hatay'ın şebeke altyapısına dev yatırımlarla imza atmaya devam ediyor.

Toroslar EDAŞ, Hatay'ın İskenderun ve Payas ilçeleri arasında gerçekleştirilecek olan yatırım ile bölgenin enerji arz güvenliğini artırmayı ve ring şebeke bağlantılarıyla alternatif hatlar oluşturmayı amaçlıyor. Şirket, proje kapsamında 27 milyon lira bütçeli dev yatırımına başladı.

Payas Trafo Merkezi (TM) ve Sarıseki Dağıtım Merkezi (DM) arasındaki yüksek gerilim havai hattı yer altına alarak bölge halkının daha kaliteli ve kesintisiz enerjiye erişimini hedefleyen şirket, yatırım çalışmalarının bu yıl kasım ayı itibariyle tamamlanmasını planlıyor.

Proje kapsamında, Payas TM ile Oysa DM arası 2 bin 770 metre, Oysa DM ile İbni Sina DM arası 2 bin 397 metre, İbni Sina DM ile İskenderun TM arası bin 527 metre ve İbni Sina DM ile Sarıseki DM arası 3 bin 543 metre hat tesis edilmesini planlayan Toroslar EDAŞ, yaklaşık 10 bin 250 metre uzunluğunda yüksek gerilim kablosu kullanarak havai hatları yeraltı hattı olarak tesis edecek.

Toroslar EDAŞ, bölgede yaklaşık 10 bin metrelik havai yüksek gerilim hattı ve hatları taşıyan 32 adet yüksek gerilim direğinin demontaj işlemlerini sağlayacak, ayrıca havai hatlarının kaldırılmasıyla nem kaynaklı havai hatlarda yaşanacak kesintilerin önüne geçecek.

Belirlenen 2 lokasyonda dağıtım merkezi yapımını ve İskenderun 2 TEİAŞ Trafo Merkezinden iki adet yeni hat almayı planlayan Toroslar EDAŞ, bu sayede ring şebeke alternatiflerinin artmasına ve bölgede yapılacak çalışmalarda kesintilerin minimum seviyeye indirilmesine olanak sağlayacak.

Muhabir: Barış Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.