Dolar 32,3680
Euro 34,6466
Altın 2.380,69
BİST 10.188,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Trabzon Valisi Yıldırım’dan “10 Kasım” mesajı

TRABZON (AA) – Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.Yıldırım, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi, dünya tarihi açısından da müstesna şahsiyetlerden biri olan Gazi…

Trabzon Valisi Yıldırım’dan “10 Kasım” mesajı
9 Kasım 2023 11:29
54
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldırım, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi, dünya tarihi açısından da müstesna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 85. yılında rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini belirtti.

10 Kasım'ın, Türk milleti için Atatürk'ü Anma Günü olduğu kadar onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı da gösterme günü olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Atatürk'ün 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' sözü ile milletine emanet ettiği Cumhuriyetimiz onun ifade ettiği gibi ilelebet payidar kalacaktır.” ifadesini kullandı.

Yıldırım, Türk milletinin yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı ve 100'üncü yılına gururla ulaştığı Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, daha ileriye taşımak azim ve kararlılığını her daim yüreğinde taşıdığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Son dönemlerde ülkemizin hemen her alanda büyük ilerlemeler kaydetmesi, bölgemizde ve dünyada her geçen gün artan saygınlığımız, muasır medeniyet istikametinde milletçe attığımız dev adımlar, bunun bariz göstergeleridir. Yalnız 10 Kasımlarda değil, her daim, Atatürk'ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar hatırlanmalıdır. Bugün yapılması gereken Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.' fikrinden hareketle onun mirasını geleceğe taşıyabilmektir.​ Bu vesileyle, aramızdan ayrılışının 85'inci yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve İstiklal Savaşı'mızın Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, saygı ve rahmetle anıyorum.”

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.