Dolar 32,2747
Euro 34,7012
Altın 2.411,78
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Trabzon’da, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi

TRABZON (AA) – Trabzon Sivil İnisiyatifi öncülüğünde bir araya gelen gruptakiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.Ortahisar ilçesinde yatsı namazı sonrası İskenderpaşa Camisi önünde bir araya gelen gruptakiler, Türk ve Filistin bayr…

Trabzon’da, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi
26 Ekim 2023 00:14
81
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon Sivil İnisiyatifi öncülüğünde bir araya gelen gruptakiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Ortahisar ilçesinde yatsı namazı sonrası İskenderpaşa Camisi önünde bir araya gelen gruptakiler, Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistinlilere destek verdi.

Filistinliler için Kur'an-ı Kerim ve dualar okunan programda konuşan İHH Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 70'inin kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu söyledi.

Saldırılarda enkaz altında kalan 1500 kişinin halen kurtarılmayı beklediğini aktaran Kalma, “Saldırılar nedeniyle 1 milyon 400 bin kişi göçe zorlanmıştır. Saldırıların başlangıcından bugüne kadar 600 bin kadar Gazzeli gerek Birleşmiş Milletler gerekse devlet okullarına sığınmıştır. İnsani krizin en ciddi boyutlarından biri sağlık alanında görülmektedir. Oldukça sıkıntılı süreçlerden geçen sağlık sektörüne acil olarak müdahale edilmediği takdirde bu durumun sonuçları çok vahim olacaktır.” diye konuştu.

Kalma, İsrail'in hedef aldığı sağlık merkezlerinin hizmet verememeye başladığına işaret ederek, Gazze'deki insani krizin hafifletilmesi adına enerji ve temiz su ihtiyacının giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Ablukanın kaldırılması için İsrail'e yaptırımlar uygulanması gerektiğini vurgulayan Kalma, Refah Sınır Kapısı'nın açılması için de Mısır'a çağrıda bulunulması gerektiğini kaydetti.

​​​​​​​

Muhabir: Murat Kaban

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.