Dolar 32,3010
Euro 34,6729
Altın 2.407,37
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Trabzon’da Kabotaj Bayramı dolayısıyla yağlı direk yarışları düzenlendi

TRABZON (AA) – Trabzon'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Red Bull Yağlı Direk yarışları düzenlendi. Trabzon …

Trabzon’da Kabotaj Bayramı dolayısıyla yağlı direk yarışları düzenlendi
3 Temmuz 2021 01:09
378
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Red Bull Yağlı Direk yarışları düzenlendi.

Trabzon Valiliğinin himayelerinde, Trabzon Liman Başkanlığının koordinesinde Faroz Limanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, yağlanmış bir direğin ucundaki bayrağı kaparak birinci olmak ve en havalı düşüşü gerçekleştirerek jüriyi etkilemek için kıyasıya mücadele etti.

Çok sayıda vatandaşın karadan izlediği etkinlikte, tekneleriyle denize açılan vatandaşlar da yarışlara ilgi gösterdi.

Yüzme yarışı, suda ördek yakalama ve su jetli uçan adam gösterileriyle başlayan etkinlikte, yağlı direk yarışlarına katılan 75 katılımcı, bu yıl uzunluğu 12 metreye çıkarılan ve yağa bulanmış haldeki 40 derecelik bir açıyla yerleştirilen kütüğün ucunda bulunan Türk bayrağını almaya çalıştı.

Kıyasıya geçen mücadeleler sonunda Türk bayrağını almayı başaran Yunus Emre Kul, yarışların kazananı oldu. Kamuran Erdoğan ise en havalı düşüşü gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşan Trabzon Liman Başkanı Muhammet Özçelik, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 95'nci yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Özçelik, Kabotaj Kanunu'nun imtiyazların sona ermesini sağlaması nedeniyle denizciliğin gelişmesi adına önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Deniz ticareti, ulaşımı ve kültürünün daha da gelişeceği bir gelecek dileğiyle denizlerdeki bağımsızlığımızın simgesi Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Trabzon Deniz Kuvvetleri Komutanı Deniz Albay Mustafa Doğan, Trabzon Gençlik ve Spor Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon Liman Başkanı Muhammet Öztürk, Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ayhan Pala ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.