DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Trabzon’un sağlık turizmi potansiyeli Azerbaycan’da tanıtıldı

– Azerbaycan Cumhuriyeti Sahibkarlar Teşkilatları Milli Konfederasyonu ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı

Banner Resmi
23.05.2023
76
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un sağlık turizmine yönelik potansiyelinin Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de tanıtıldı.

TTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Trabzon'da turizm ve özellikle sağlık turizmi olanaklarının tanıtımını yapmak, Azerbaycan'daki potansiyelin Trabzon'a yönlendirilmesini sağlamak için TTSO öncülüğünde, THY iş birliğiyle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye ziyaret gerçekleştirildiği bildirildi.

Bakü'de öncelikle bir tanıtım ve bilgilendirme organizasyonu düzenlendiği ifade edilen açıklamada, Türk Hava Yolları Azerbaycan Müdürü Hamid Eldeleklioğlu ve THY tarafından davet edilen seyahat acentelerine Trabzon'un turizm potansiyeli ve sağlık kuruluşları hakkında bilgiler aktarıldığı vurgulandı.

Açıklamada, Trabzon heyetinin, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı'yı da ziyaret ettiği aktarılarak, Bakü'de turizm ve sağlık turizminin işleyişi ve sektör için dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi alındığı kaydedildi.

Azerbaycan'da bulunan iş adamları ile Trabzon'daki iş adamları arasında bağların artırılması, sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren kuruluşların Trabzon'a yönlendirilmesi için yapılacak çalışmalarda önderlik edecek 7 bine yakın üyesi bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti Sahibkarlar Teşkilatları Milli Konfederasyonunun (ASK) ziyaret edildiği belirtilen açıklamada, TTSO ile ASK arasında işbirliği protokolü imzalandığı ifade edildi.

Açıklamada, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk firmalarla da işbirliği kanalının oluşturulması için MÜSİAD Azerbaycan'ın ziyaret edildiği kaydedilerek, “Bu ziyarette, turizm ve sağlık turizmi için Azerbaycan pazarı hakkında bilgiler alındı ve Bakü ile Trabzon arasında ticaret ve sanayi alanında geliştirilmesi gereken konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.” denildi.

– “İlimiz için sağlık turizmi gibi alternatifler çok önemlidir”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Azerbaycan'a verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Azerbaycan'ın hem Türkiye hem de Trabzon için çok önemli pazarlardan biri olduğuna işaret eden Çelebi, şunları kaydetti:

“Turizmin yaz aylarında çok aktif olduğu fakat diğer dönemlerde yoğunluğun azaldığı ilimiz için sağlık turizmi gibi alternatifler çok önemlidir. Azerbaycan'da bulunan potansiyelin şehrimize yönlendirilmesi için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, bu gibi ziyaretlerin yanı sıra şehrimizde alım heyetleri, workshoplar ve ikili iş görüşmesi etkinlikleri düzenleyecektir.”

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.