Dolar 32,2804
Euro 34,7770
Altın 2.396,55
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C

Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü’nü kutluyor

– 2022 yılı başında hayata geçirilen Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü’nde 150’den fazla sanatçının 1.000’e yakın eserini sanatseverlerle buluşturuyor

Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü’nü kutluyor
14 Nisan 2023 13:59
69
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü'nde herkesi bağımsız sanatçıları daha yakından tanımaya ve eserlerini incelemeye davet ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bağımsız sanatçıları desteklemek, sanatı daha ulaşılabilir kılmak için 2022 yılı başında hayata geçirilen Trendyol Sanat, Dünya Sanat Günü'nde 150'den fazla sanatçının 1.000'e yakın eserini sanatseverlerle buluşturuyor.

Sanatseverler, Trendyol Sanat ile bağımsız sanatçıları keşfetme ve tanıma şansı bularak eserlerini inceleyebiliyor. Güzel sanatlar fakültelerinden mezun olan, sanat dünyasına yeni adım atan genç yetenekler, Trendyol Sanat ile geniş kitlelere erişebiliyor.

Trendyol Sanat verilerine göre, 2022 yılında 3 büyük il dışında Denizli, Muğla, Çanakkale, Gaziantep, İzmit, Antalya'da yaşayan sanatseverler tarafından Trendyol Sanat'ta yer alan eserler satın alınırken, eserleri Kanada, ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Fransa gibi farklı coğrafyalardan kullanıcılar inceledi.

Trendyol Sanat'ın destekleri ile 30 Ağustos-4 Eylül 2022'de Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleşen TEKNOFEST'te Refik Anadol'un Makine Hatıraları: Uzay sergisi sanatseverlerle buluştu.

Türkiye'nin sanat alanındaki öncülerinden Refik Anadol'un 2021'de hayata geçirdiği, uzayla ilgili büyük veri kümelerine ışık tutarak yeni bir kavramsal çerçeve sunan Makine Hatıraları: Uzay sergisi, Trendyol Sanat'ın, sanatı ulaşılabilir kılma vizyonu çerçevesinde Samsun'da sanatseverler ile buluştu.

Sergi, bu yıl 27 Nisan-1 Mayıs'ta İstanbul’da gerçekleşecek TEKNOFEST'te bir kez daha Trendyol Sanat'ın katkılarıyla sanatseverlerle buluşacak.

Gençlerin ilgisini sanata daha çok çekmek için GoArt iş birliği ile sanatı geleceğin dijital dünyası metaverse evrenine taşıyarak sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Trendyol, metaverse evrenine ilgi duyanları da Trendyol Sanat'ta yer alan eserlerle buluşturuyor.

Hazırlanan metaverse alanında Trendyol Sanat’ta yer alan sanatçıların 600'e yakın sanat eseri yer alıyor. Sanatseverler, 3 günde bir değişen sergiler eşliğinde bu alanı gezme imkanı buluyor.

5 aylık süreçte 2 bin 648 kez ziyaret edilen mağaza, toplamda 104 saatin üstünde ziyaret süresine ulaştı.

– Trendyol Sanat, her ay farklı bir sanatçının eserini kısa süreliğine satışa sunuyor

Trendyol Sanat Metaverse deneyimini yaşamak isteyenler, cep telefonlarına GoArt uygulamasını indirerek bu alana ulaşabiliyor.

Trendyol Sanat, her ay iş birliği yaptığı farklı bir sanatçının eserini limitli veya açık edisyon olmak üzere kısa süreliğine satışa sunuyor.

Trendyol Sanat, bugüne kadar çağdaş graffiti sanatçısı Leo Lunatic, Türk çağdaş sanatçı Ardan Özmenoğlu'nun ardından çağdaş Türk resim sanatçısı İsmail Acar'ın Kaftan adlı eserini ve Ekrem Yalçındağ'ın Infinity adlı eserini sanatseverlerle buluşturdu.

Trendyol Sanat, Bodrum'da sanat, edebiyat ve gastronomiyi iç içe geçiren Zai Yaşam'daki köşesi ve dijital ekranı ile sanatseverlere bağımsız genç sanatçıları ve eserlerini tanıttı. Ayrıca, İsmail Acar'ın Trendyol Sanat'a özel tasarladığı Kaftan adlı eseri, Zai Yaşam'da sergilendi.

Türkiye'nin dört bir yanındaki sanat tutkunlarını düşünen Trendyol Sanat, aynı zamanda Zai Yaşam'da bulunan sanat eserlerini platformda sanatseverlerle buluşturuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Bilgili Sanat iş birliği ve Akaretler Sıraevler ev sahipliğinde gerçekleşen BASE'nin destekçileri arasında yer alan Trendyol Sanat, yeni mezun sanatçı adaylarını sanatseverlerle ilk kez aynı çatı altında buluşturan, Türkiye'nin ortak mezuniyet sergisi ile de genç sanatçıların yanında yer aldı.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.