Dolar 32,3893
Euro 34,7878
Altın 2.396,31
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

TSPB’den “Sinemanın Unsurları” film atölyesi

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” teması ve “Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun …

TSPB’den “Sinemanın Unsurları” film atölyesi
25 Ekim 2022 14:23
98
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” teması ve “Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun” sloganıyla başlatılan 8. “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nda TSPB Ön Jürisi ve Senaryo Jürisi tarafından yapılan değerlendirme neticesinde senaryo elemesini geçen finalistler için “Sinema Unsurları” konusunda bir atölye çalışması gerçekleşti.

TSPB açıklamasına göre, atölye çalışmasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde Öğretim Üyesi olan Murat İri tarafından sinematografik anlatım konusunda, Medcezir, Ufak Tefek Cinayetler, Menajerimi Ara, Yargı gibi izlenme rekorları kıran dizilerin ödüllü yönetmeni Ali Bilgin tarafından ise kısa film çekimi konusunda teknik bilgiler verildi.

Sermaye piyasalarına ilişkin Avukat İrem Cumalı tarafından verilen kısa eğitim ile atölye çalışması tamamlandı. Finale kalan senaryo sahiplerine hem kısa film alanında hem de finansal okuryazarlık alanında kitaplar hediye edildi.

Yarışmada amaç, sinemanın toplumsal dönüşümdeki gücüyle ülkemizde finansal okuryazarlık konusunda ve sermaye piyasalarına yatırım konusunda bilgi ve farkındalığı artırmak.

TSPB’nin sekizincisini düzenlediği “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına bu yıl farklı bir aşama eklendi. Önce senaryonun iletilmesinin, daha sonra da senaryo aşamasını geçen senaryoların kısa filme çevrilmesinin beklendiği yarışmaya ağırlıklı olarak üniversite öğrencileri başvurdu.

Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda senaryonun iletildiği yarışmaya yapılan başvurular arasında radyo, televizyon ve sinema bölümü öğrencilerinin çoğunlukta olduğu görüldü.

TSPB jürisi ve senaryo jürisinin değerlendirmeleri sonrası senaryo elemesini geçen katılımcılar yarışmanın ikinci kısmında senaryolarını kısa film haline getirecekler. Bu sefer söz konusu kısa filmler, sinema ve akademi dünyasının önemli isimlerinin yer alacağı ana jüri tarafından değerlendirilecek.

Yarışmada ödül alan birinci filme 25 bin TL, ikinci filme 20 bin TL, üçüncüye ise 15 bin TL tutarında ödül verilecek. Yarışmada, ayrıca 2014 yılından itibaren yarışmanın jüri üyesi olan ve 3 Ağustos 2019 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sinema dünyasının önemli ismi Cüneyt Cebenoyan adına da 10 bin TL değerindeki “Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü” verilecek.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.