Dolar 32,4237
Euro 34,7977
Altın 2.395,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

TTB Genel Başkanı Fincancı’ya “Sevgi, Barış ve Dostluk” ödülü verilmesine tepki

ZONGULDAK (AA) – AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ile MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Ereğli ilçesindeki 22. Uluslararası, Sevgi, Barış …

TTB Genel Başkanı Fincancı’ya “Sevgi, Barış ve Dostluk” ödülü verilmesine tepki
24 Temmuz 2022 14:56
115
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ile MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Ereğli ilçesindeki 22. Uluslararası, Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali'nde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya “Sevgi, Barış ve Dostluk” ödülü verilmesini kınadı.

Tosun, yaptığı açıklamada, CHP'li Ereğli Belediyesinin düzenlemiş olduğu festivalde skandal bir olay yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 'Sevgi, Barış ve Dostluk' ödülünü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG terör örgütü Eş Başkanı'na ödül veren, TBMM'ye girişi yasağı olan, PKK terör örgütü elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen derneğin kurucuları arasında yer alan, Türkiye'nin Ermeni soykırımı yaptığı iddiasını savunan ve bu güzide ülkemizin birliğine, dirliğine faydası olacak her türlü çalışmaya karşı çıkan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya vermiştir. Dünden beri gerek siyasi gerek vatandaşlarımız tarafından verilen tepkilere rağmen ısrarla hatalarının peşinden giden başta Belediye Başkanı Posbıyık ve CHP yetkililerini kınıyorum. Alınan kararlar, verilen ödül tam bir skandal ve Zonguldak'ımızın tarihinde olmayan bir kara leke olarak yazılmıştır.”

– “Ereğli Belediyesi, bu ihanete ortaklığın bedelini ödeyecektir”

MHP İl Başkanı Varol Demirköse de yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“PKK'nın yanında olan, HDP'nin yolundan giden, bölücü terör örgütüne tepki göstermeyen ve propagandasını yapan, PKK'nın şehit ettiği doktor, ebe ve hemşirelerimize sesi çıkmayan Türk Tabipler Birliği, vatanımıza ve milletimize ihanet içindedir. CHP'li Ereğli Belediyesi tarafından 'Sevgi, Barış ve Dostluk' ödülünün TTB Genel Başkanı Prof. Dr. Fincancı'ya verilmesi, CHP zihniyetinin gerçek yüzünü tekrar göstermiştir. Türk Tabipler Birliğinin ihanetine ödül vererek ortak olan Ereğli Belediyesi, bu ihanete ortaklığın bedelini ödeyecektir.”

Muhabir: Onur Orhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.