Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 14°C

Türk doktorların başarısı sayesinde aort anevrizması hastası sağlığına kavuştu

İSTANBUL (AA) – Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tıp literatüründe nadiren karşılaşılan olağanüstü bir vaka, Türk doktorların başarısı sayesinde sağlığına kavuştu.INVAMED'den yapılan açıklamaya göre, Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi&…

Türk doktorların başarısı sayesinde aort anevrizması hastası sağlığına kavuştu
26 Ekim 2023 00:15
208
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tıp literatüründe nadiren karşılaşılan olağanüstü bir vaka, Türk doktorların başarısı sayesinde sağlığına kavuştu.

INVAMED'den yapılan açıklamaya göre, Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tıp literatüründe nadiren karşılaşılan olağanüstü bir vakaya şahit olundu.

Hastane doktorlarından Prof. Dr. Fatih Boyvat ve Prof. Dr. Hakkı Tankut Akay tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucunda 78 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu.

Daha önce hastaya, farklı merkezlerde operasyon yapılmasının neredeyse imkansız olduğu söylenen bu vaka, doktorların yetenekleri ve yerli teknolojinin gücü sayesinde gerçekleşti.

Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne yoğun karın ağrısı şikayetiyle başvuran 78 yaşındaki U.T'ye yapılan kapsamlı tetkik ve incelemeler sonucunda, torakal abdominal aort anevrizması (göğüs ve karın aortasını içeren anevrizma ve balonlaşma) teşhisi konuldu.

– INVAMED'in özel tasarımı kullanıldı

Açıklamada, halk arasında “aort damarındaki balonlaşma” olarak bilinen aort anevrizmasının, vücudun en büyük damarı olan aortun kalp sol karıncığından çıktığı bölgede belirli bir bölgenin genişlemesi veya şişmesi sonucu oluştuğu belirtildi.

Geleneksel tedavi yöntemlerinin her zaman etkili sonuçlar sunamadığı kaydedilen açıklamada, Türkiye'de, dünya standartlarında tedavilerin uygulanabildiği bildirildi.

Açıklamada, “INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilen ve üretim kampüsünde üretilen stena multi-layer flow modulator kullanılan bu operasyon, uzman ve tecrübeli ellerde, güvenilir malzemelerle gerçekleştirildi. Aort anevrizmalarını tedavi etmek için tasarlanan bu çözüm, aort duvarının stabilizasyonunu sağlayarak anevrizmanın büyümesini durduruyor ve damarın içinde sağlıklı kan akışını düzenleyerek kanın sorunsuz bir şekilde taşınmasına yardımcı oluyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bu çözümün anevrizmanın küçülmesine yol açarak patlamasını önlediği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

“Diğer taraftan özel tasarımı sayesinde, ana damara bağlı olan ve böbrek gibi hayati organlara kan sağlayan yan damarların açık kalmasını sağlayarak bu organların zarar görmesini engelliyor. Daha önce operasyon yapılmasının neredeyse imkansız olduğu söylenen bu vaka, doktorlarımızın olağanüstü yetenekleri ve INVAMED'in yerli teknolojisinin gücü sayesinde gerçek bir mucizeye dönüştü.”

Muhabir: Uğur Aslanhan

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.