Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali’ne yaklaşık 10 bin kişi katıldı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 10-13 Ağustos'ta düzenlenen “Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali”ne, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bildirildi. Dünyanın en derin kanyonları arasında gösterilen Valla Kanyonu ile saklı…

Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali’ne yaklaşık 10 bin kişi katıldı
14 Ağustos 2023 17:43
75
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 10-13 Ağustos'ta düzenlenen “Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali”ne, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Dünyanın en derin kanyonları arasında gösterilen Valla Kanyonu ile saklı cennet olarak nitelendirilen Horma Kanyonu'na ev sahipliği yapan ilçede düzenlenen festival kapsamında, kanyon geçişleri ile konserler, geziler, eğlence programları ve havai fişek gösterileri gerçekleştirildi.

Katılımcılara teorik kanyon sporu, ilk yardım, arama kurtarma ve uygulamalı iple iniş eğitimlerinin verilmesiyle başlayan Kanyon ve Doğa Sporları Festivali'nin ikinci gününde ise Valla ve Horma Kanyonu geçiş aktiviteleri, talebe bağlı geziler ile kamp ateşi başında müzik ve eğlence programları düzenlendi.

Festival, üçünde gününde ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katıldığı programla sona erdi.

Pınarbaşı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 4 günde ilçeyi 10 bine yakın vatandaşın ziyaret ettiği belirtildi.

İlçede 400'den fazla kişinin çadır kurduğu aktarılan açıklamada, bu rakamın geçen yılların iki katı kadar olduğu kaydedildi.

Muhabir: Berin Alpaslan Gökçe

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.