DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

TÜRKİYE DE EMEKLİLERİN SENDİKA GERÇEĞİ

TÜRKİYE DE EMEKLİLERİN SENDİKA GERÇEĞİ
Banner Resmi
05.11.2022
414
A+
A-

 

  1. TÜRKİYE DE EMEKLİLERİN SENDİKA GERÇEĞİ

Geçmişten bu güne kadar EMEKLİ SENDİKASI adı altında kurulan  sendikalar , milyonlarca emeklinin  bir kez daha umudunu yitirmesine neden olmuştur.
Türkiye de kurulmuş emekli sendikaları 27 yılı geçmesine rağmen Emeklilerde hiçbir karşılığını bulmamış ve örgütlü emekli sendikasını oluşturamamıştır.
Emeklilik adına kurulan bütün bu emekli sendikaları siyasal ve politik fikrin arkasında kalmış ve Emekli toplumuyla buluşmayı sağlayamamışlardır.
Türkiye nin 4 büyük kentinde emekli sendikaları kurduklarında Türkiye çapında örgütlülüğü sağladıklarını zannetmişlerdir.
Bu yanlış örgütlenme biçimleri merkezi yapılaşmalar Türkiye’de Emeklileri çok olumsuz yönde etkilemiş ve EMEKLİLERİN sendikalaşmadan umudunu kaybetmesine neden olmuştur.
Emeklilerin sendika ile olan temasını kesmiş, örgütlenme güvenini yok etmiştir.
Türkiye’nin her bölgesinde emekliler çok zor şartlarda yaşama tutunmaya çalışmaktadır.
Artık sendika , dernek emeklilerin umurunda değildir. Çünkü geçim derdi her şeyin önüne geçmiş, bütün zamanlarını buna ayırmış durumdadırlar.
Bizde diyoruz ki: Artık yeter, EMEKLİLERİN üzerinden elinizi çekin !
Türkiye’deki bütün EMEKLİ KARDEŞLERİMİZİ tek bir çatı altında örgütlenmeye ve birlikte yeni bir yol haritası oluşturmaya davet ediyoruz. EMEKLİLERİMİZİN; TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLÜ ve yeni bir EMEKLİ SENDİKASI kurmaya ihtiyacı var.
EMEKLİLERİMİZİN; sınıflarına,dillerine, inançlarına, siyasal kimliklerine göre ayrılmadan İNSAN odaklı, EMEK eksenli yeni bir emekli sendikasına ihtiyacı var. Zorlukları birlikte yenelim.
Bizler TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU Yönetim kurulu olarak emeklilerin talep ettiği ve beklediği yeni bir EMEKLİ Sendikası için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Birlikten kuvvet doğar, tek çatı altında toplanmak üzere, yerelden başlayarak yeni bir emekli sendikasını hep birlikte kuracağız.
YAŞASIN EMEKLİLERİN ORTAK SENDİKA MÜCADELESİ!
4 Kasım 2022
Mehmet Öztürk
Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Genel Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.