Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Açık
Samsun
19°C
Açık
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu Genel Kurulu, Trabzon’da yapılacak

ANKARA (AA) – Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) Genel Kurulu, 20-21 Ekim tarihlerinde Trabzon'da gerçekleştirilecek.Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel kurula 42 farklı…

Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu Genel Kurulu, Trabzon’da yapılacak
17 Ekim 2023 11:53
64
A+
A-

ANKARA (AA) – Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) Genel Kurulu, 20-21 Ekim tarihlerinde Trabzon'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel kurula 42 farklı ülkeden 120'nin üzerinde delegenin katılacağını belirtti.

Başar, Cumhuriyetin 100. yılında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarından dolayı çok mutlu olduğunu vurguladı.

Genel kurula ilişkin bilgi veren Ersan Başar, şu ifadeleri kullandı:

“UIAA Genel Kurulu, tırmanış ve dağcılık camiası açısından UIAA üyesi farklı ülke federasyonlarının, komisyonlarının ve temsilcilerinin bir araya geldiği en önemli toplantı olma özelliğine sahiptir. Genel kurulda UIAA'nın tırmanış ve dağcılık camiası açısından rolüne, mevcut ve yeni faaliyetlerine ve bütçesine ilişkin önemli kararlar tartışılacak, seçimler yapılacak. Özellikle son dönemlerde sürdürülebilirlik ve dağların korunması konuları başta olmak üzere temiz dağcılık/temiz tırmanış, güvenlik, dağcılık tıbbı, anti-doping ve gençlik ana temaları genel kurulda tartışılacak. Genel kurulda yapılan tartışmalar ve nihai çıktılar tüm dünya dağcılık ve tırmanış camiasıyla paylaşılacak, aynı zamanda bu kararlar tüm federasyonlarca uygulanacak. Dünya çapında yapılan tırmanışların ve dağcılığa yön verecek konuların konuşulduğu ve kararların alındığı böylesine önemli bir toplantının ülkemizde yapılması; üstelik Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmak federasyonumuz adına ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.”

Muhabir: Ercan Doğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.