Dolar 32,5061
Euro 34,7169
Altın 2.487,48
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Ulus’ta Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı yapıldı

BARTIN (AA) – Bartın'ın Ulus ilçesinde Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı gerçekleştirildi. ​​​​​​​ Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, 75. Yıl …

Ulus’ta Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı yapıldı
5 Nisan 2022 19:16
176
A+
A-

BARTIN (AA) – Bartın'ın Ulus ilçesinde Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı gerçekleştirildi. ​​​​​​​

Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen programda, bağımlılığın, kişinin kullandığı bir madde veya yaptığı bir davranış üzerinde kontrolünü kaybetmesi olduğunu söyledi.

İnsanların, alışverişe, yiyecek veya içeceklere, sosyal medyaya, bilgisayara, televizyona, maddeye ya da bir davranışa bağımlı hale gelebildiğini aktaran Kılıç, “Teknolojik gelişmeler, psikolojik veya biyolojik etkenler, yaşam tarzlarımızı yeniden tasarlamaktadır. Bağımlılık türü ne olursa olsun özendirilmekte ve insanlara yaşam tarzı olarak sunulmaktadır. Bu sebeple bağımlılıkla mücadele kişisel değil, toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

Kılıç, bağımlılığa karşı mücadele için birçok başarılı proje yürütüldüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bağımlılıkla mücadele konusunda elini taşın altına koyan bireyler olarak bizim burada yapacağımız çalışma, belki de çok önemli proje olarak uygulamaya konacak ve binlercesine ya da milyonlarcasına hitap ederek bağımlılığa karşı kazanılacak zaferin lokomotifi olacaktır. Bizim burada yapacağımız ve diğer il ve ilçelerde yapılacak olan bu çalıştay, adeta seferberlik çalışması olacaktır.”

Çalıştayda, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Ulus Halk Eğitim Merkezi Psikolojik Danışmanı Gülhan Karalıoğlu ve Ulus Şehit Piyade Er Hasan Hüseyin Oğuz İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Ender Kalender tarafından sunum yapıldı.

Muhabir: Onur Orhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.