Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

Üniversite öğrencileri şehir gezisiyle Kastamonu’yu tanıdı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, şehir tanıtım gezisiyle yaşadıkları kenti tanıma fırsatı buldu. Gastronomi …

Üniversite öğrencileri şehir gezisiyle Kastamonu’yu tanıdı
22 Kasım 2022 13:38
388
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, şehir tanıtım gezisiyle yaşadıkları kenti tanıma fırsatı buldu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği Bölümü birinci sınıf öğrencileri, şehrin kültürel ve tarihi mekanlarını gezerek bilgi edindi.

Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, AA muhabirine, fakültenin birinci sınıf öğrencisi 40 kişinin şehri tanımasına adına gezi düzenlediğini söyledi.

Şehrin önemli yerlerini gezdiklerini belirten Haberal, Kastamonu'nun sadece yurt ve okul arasından ibaret olmadığını Şerife Bacı'yı, kaleyi, tarihi ve kültürel değerleri anlatarak göstermeye çalıştığını dile getirdi.

Geziye Nasrullah Camisi'nden başladıklarını anlatan Haberal, “Kurşunlu Han ve Münire Sultan Çarşısı'nı gezdik. Yakupağa Külliyesi'ne uğradık, çekme helvanın üretim aşamalarını gördük. Kırk Direkli Atabeygazi Camisi'ni gördük. Kastamonu Kalesi, her bölgeye hakim bir nokta. Öğrencilerimize buranın tarihini, kültürünü öncelikle şehir merkezinde anlatmaya çalıştım. İlçelerde de tabiat kampları yaptırıyorum.” dedi.

Turizm Fakültesi öğrencisi Tarık Can ise Ankara'dan geldiğini belirterek, “Bundan önce de katıldığımız aktiviteler vardı. Türbeler, tarihi mezarlar… Gerek Osmanlı gerekse Bizans ile alakalı bilgilere ulaştık.” ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Eda Nur Doğanay da Kastamonu'yu daha önce bu kadar gezmediğine işaret ederek, “Okul açılalı 2 ay olmasına rağmen Hikmet hocamız bizi birçok etkinliğe getirdi. Yaylara gittik, kamp yaptık. Bugün de şehir gezimizde Kastamonu'yu tanıyoruz.” diye konuştu.

Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Göktuğ Arda Bülek ise bölümünden dolayı sahada bulunmanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Kastamonu'nun bilmediğimiz yerlerini öğrendik. Hocamız sayesinde kamp ve çeşitli saha görevleriyle gezmekteyiz. Bize çok şey katıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.