Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

VakıfBank, üçüncü kez Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksinde

İSTANBUL(AA) – VakıfBank, “2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi”ndeki yerini korumaya devam ediyor. VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre …

VakıfBank, üçüncü kez Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksinde
31 Ocak 2022 14:06
163
A+
A-

İSTANBUL(AA) – VakıfBank, “2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi”ndeki yerini korumaya devam ediyor.

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre, iş yerinde, tedarik zincirinde ve toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlanması için yaptıkları yatırımlarla fark yaratan şirketlerin dahil edildiği Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi 2022 yılı listesi açıklandı.

İki yıl önce endekse dahil olan VakıfBank, bu yıl da kadın liderler, yetenek havuzunda kadının yeri, eşit ücret ve kapsayıcı iş kültürü gibi kriterlerde gösterdiği başarılı performans ile geçen yıla göre skorunu yaklaşık 3 puan yükselterek üçüncü kez endekste yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, toplumsal yaşamın her alanına katkıda bulunmaya devam ettiklerini belirtti.

Tüm çalışanlara eşit fırsat sunmaya büyük özen gösterdiklerini vurgulayan Üstünsalih, “Halihazırda çalışanlarımızın yüzde 50,55’ini kadınlar oluşturuyor, yönetim seviyesinde ise bu oran yüzde 25,12. Ayrıca anne olan çalışanlarımızın ofise dönüş süreçlerini kolaylaştıran, genel olarak iş ve özel hayat dengesini kurmaya yardımcı olan uygulamalarımızla, kadın çalışanlarımızın kariyer yolculuklarını destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl 35’inci sezonunu geçiren VakıfBank Spor Kulübü’nün kadınların gücünü ortaya koyan ve kız çocuklarına ilham kaynağı olan en önemli sosyal sorumluluk projeleri olduğunu aktaran Üstünsalih, “Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde bu yıl da yer alıyor olmamız, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve bize gurur veriyor. Bundan sonra da kadın istihdamını destekleyecek, toplumsal yaşamda kadınlarımızın yerini güçlendirecek çalışmalarımızı aynı azim ile sürdüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Murat Birinci

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.