Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Vali Dağlı, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı

ÇORUM (AA) – Çorum Valisi Zülkif Dağlı, “1071'de Malazgirt'te kazanılan büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, aziz milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak tarihin akışına yön vermiştir.” …

Vali Dağlı, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı
25 Ağustos 2023 17:49
85
A+
A-

ÇORUM (AA) – Çorum Valisi Zülkif Dağlı, “1071'de Malazgirt'te kazanılan büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, aziz milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak tarihin akışına yön vermiştir.” ifadelerini kullandı.

Dağlı, Malazgirt Zaferi'nin 952'nci yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, zaferin tarihte yeni bir dönemin kapılarını açtığını vurguladı.

Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun kapılarının Türk milletine açıldığına dikkati çeken Dağlı, şunları kaydetti:

“Tarihi zaferlerle dolu olan aziz milletimize Anadolu’nun kapılarını açan ve tarihin akışına yeni bir yön vererek bu toprakları günümüze kadar Türk yurdu yapan Malazgirt Zaferi, Türk-İslam iklimini Anadolu'da hakim kılmış, asırlar boyu sürecek millet bilincinin temellerinin atıldığı ilk adım olmuştur. Malazgirt Zaferi'yle, Sultan Alparslan Bizans'ın baskıya, zorlamaya, sömürüye ve adaletsizliğe dayalı yönetim anlayışına Anadolu topraklarında son vermiş; bu coğrafyadaki halklara Türk Milleti'nin kadim zamanlara dayanan adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışını hakim kılmıştır. 1071'de Malazgirt'te kazanılan büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, aziz milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak tarihin akışına yön vermiştir. Malazgirt Zaferi; en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Bu zaferle Anadolu’ya hâkim olan ecdadımız, asırlar boyunca devam edecek olan medeniyet yolumuzu aydınlatmış ve Malazgirt ruhu aziz milletimize daima ilham kaynağı olmuştur. Kahraman ecdadımızdan aldığımız ilhamla, aziz milletimiz, bugün de aynı şuur ve kararlılıkla vatanına sahip çıkmakta, daha parlak bir geleceğe ulaşmak için ilerleyişini sürdürmektedir. Bu ruh ve şuurla Anadolu'yu edebi yurdumuz haline getiren Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünde, Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Muhabir: Halil Demir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.