Dolar 32,1697
Euro 34,9814
Altın 2.506,36
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Az Bulutlu
Samsun
21°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 22°C

Vali Hatipoğlu’nun eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokatlı kadınlarla salça yaptı

TOKAT (AA) – Vali Numan Hatipoğlu'nun eşi Ayfer Hatipoğlu, kadınlarla birlikte kazan başına geçerek salça yaptı.Tokat Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ağustos ayının sonlarına yaklaşırken kentte organik kışlık ürün hazırlıkları da başladı.Vali Nu…

Vali Hatipoğlu’nun eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokatlı kadınlarla salça yaptı
24 Ağustos 2023 18:09
86
A+
A-

TOKAT (AA) – Vali Numan Hatipoğlu'nun eşi Ayfer Hatipoğlu, kadınlarla birlikte kazan başına geçerek salça yaptı.

Tokat Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ağustos ayının sonlarına yaklaşırken kentte organik kışlık ürün hazırlıkları da başladı.

Vali Numan Hatipoğlu'nun eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokatlı kadınlarla birlikte Tokat'ın meşhur ve lezzetli domateslerinden salça yaptı.

Turhal'da girişimci kadınlarla bir araya gelerek başına Tokat yazması bağlayan Ayfer Hatipoğlu, önce domates ezdi sonra yakılan odun ateşinde salça kazanının başına geçti, salça kaynattı.

Ayfer Hatipoğlu, Tokat'ın meşhur sofralık domatesinin Türkiye'de ilk 5 içinde olduğunu belirterek, “Tokat domatesi lezzetiyle eşsiz bir tada sahip. O anlamda da bu tadı salçayla birleştirmek istedik. Kadınlarımızın da el emeği göz nuru yaptıkları çalışmayla birlikte bugün bir araya geldik. Hem sosyalleştik hem de mutfağımıza bir katkı sunduk. Emeği geçen tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Salça yapım programına, Turhal Kaymakamı Ali Gökay'ın eşi Sümeyye Gökay, Belediye Başkanı İlker Bekler'in eşi Ülkü Bekler, İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı'nın eşi Sema Bostancı, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle ve kadın kooperatifi üyesi kadınlar katıldı.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.