Dolar 32,4946
Euro 34,7211
Altın 2.407,78
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Yaz-kış demeden uçurtma üretiyor

SAMSUN’DA 20 SENEYİ AŞKIN SÜREDİR ÇEŞİTLİ RENK VE MOTİFLERDE UÇURTMALAR YAPAN MUSTAFA ERSAYIN YAZ, KIŞ DEMEDEN UÇURTMA ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR.

Yaz-kış demeden uçurtma üretiyor
17 Eylül 2021 16:21
503
A+
A-

Samsun’da 20 seneyi aşkın süredir çeşitli renk ve motiflerde uçurtmalar yapan Mustafa Ersayın yaz, kış demeden uçurtma üretmeye devam ediyor.

İlkadım ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde yaşayan 55 yaşındaki Mustafa Ersayın’ın yaptığı uçurtmalara talepler her geçen gün artıyor. Kış mevsiminde de durmak bilinmeyen bir hevesle çalışan emekli Mustafa Ersayın 20 yıldır devam eden uçurtma üretme aşkı ile şu ana kadar yaklaşık 7 bin uçurtma üretti. Eskiden bakkal dükkanı olarak işlettiği mekanını bir uçurtma üretim yerine dönüştüren Ersayın, kış mevsiminde üretime devam etmesiyle dikkat çekiyor. Farklı boyutlarda uçurtmalar üreten Ersayın, küçük olanları 10 ile 20 TL, orta boyları 25-50 TL, büyük boy uçurtmaları ise 100 TL fiyatla satıyor.

“Şehit çocuklarına ücretsiz uçurtma”

5 yıl önce yaşadığı bir olay karşısında duygulanan Ersayın, artık şehit çocuklarına ve şehit derneklerine ücretsiz uçurtma üretiyor. Kendisinden sadece çocukların uçurtma almadığı söyleyen Ersayın, “Ben doktorlara, öğretmenlere, hakimlere kadar uçurtma üretiyorum. Yaptığım uçurtmalar gökyüzünü renklendiriyor. Bundan 20 sene önce çocuğuma hediye etmek için yaptığım uçurtma, şimdi bende aşka dönüştü. O günden beri üretmeye devam ediyorum. İnsanları çocukluklarına döndürmeye, çocukların ise yüzlerini güldürmeye devam edeceğim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.