Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 30°C

Zonguldak BEÜ, “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda 2501. oldu

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda 27 bin 561 üniversiteyi geride …

Zonguldak BEÜ, “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda 2501. oldu
12 Şubat 2022 14:16
176
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda 27 bin 561 üniversiteyi geride bırakarak 2501. sıraya yerleşti.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları web içeriğinin hacmi, görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara göre belirlenen puan neticesinde dünya üniversitelerini sıralayan sistem olup uluslararası kuruluş Webometrics tarafından her yıl ocak ve temmuz aylarında açıklanan sıralamalarla dünya üniversitelerinin derecelendirildiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Dünya çapında 30 bin 62, ülkemizden de 212 üniversitenin değerlendirildiği Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda, üniversitemiz dünya genelinde 27 bin 561 üniversiteyi geride bırakarak 2501. sırada olmayı başardı. Ülkemizden değerlendirilen 212 üniversite arasında 64. sırada yer aldı. Üniversitemiz, görünürlükte 5603'e, mükemmeliyet kategorisinde 2711'e ve açıklık kategorisinde 1340'a yükseldi.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrencileri ve paydaşlarının gösterdiği fedakarlık ve özverili çalışmalarla sadece ülkede değil, dünyanın da en saygın yükseköğretim kurumlarından biri olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Üniversite olarak elde edilen başarılar ve dünya sıralamalarında çıtanın daha da yükselmesinin haklı gururunu yaşadıklarını aktaran Çufalı, üniversitenin dünya vatandaşlarının erişimine açık ve popüler dijital altyapısı, bilimsel ve akademik faaliyetleriyle küresel performans ve prestijini artırmaya, dünya çapında küresel bir üniversite ve Ar-Ge merkezi olabilmek yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Muhabir: Nurhan Çorlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.