DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Zorlu Holding Akıllı Hayat Akademisi’nde 4. dönem eğitimleri tamamlandı

– Zorlu Holding Üst Yöneticisi Ömer Yüngül:
– “Dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisine girdiği günümüzde artık tüm kurumlar, şirketler, holdingler her alanda sürdürülebilirliği odağına alarak işlerini yürütmeye gayret ediyor”

Banner Resmi
27.01.2023
101
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Zorlu Holding’in, Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle gerçekleştirdiği Akıllı Hayat Akademisi’nin Sürdürülebilirlik 101 eğitiminde 4. dönem tamamlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Zorlu Holding, daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir gelecek için, Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde; çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında tüm paydaşları için değer yaratmaya devam ediyor.

Sorumlu yatırım holdingi perspektifiyle, insan odaklı ekosistemler geliştirilmesi için çalışan holding, sürdürülebilirlik odaklı eğitimlerle de çalışanlarının gelişimini desteklemeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda çalışanlarının sürdürülebilirlik alanında bilgi birikimini artırmak üzere BÜYEM ile birlikte 4 yıldır eğitim programları düzenliyor.

Sürdürülebilirlik alanındaki en güncel gelişmeler, yeni kavramlar ve yaklaşımların mercek altına alındığı eğitim programının 4. dönemi geçen günlerde tamamlandı.

Akıllı Hayat Akademisi’nin 5 hafta süren Sürdürülebilirlik 101 eğitimine yaklaşık 300 Zorlu Grubu çalışanı katıldı.

Prof. Dr. Begüm Özkaynak, Gooinn Kurucusu Yavuz Çingitaş, S360 Strateji ve Dönüşüm Kıdemli Ortağı A. Eren Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Salman Öztürk, S360 Strateji ve Dönüşüm Lideri Erman Fenerci, Prof. Dr. Itır Erhart, Prof. Dr. Yaman Barlas, Prof. Dr. Fikret Adaman, Dr. Behice Ertenü, Dr. Ecmel Ayral gibi alanında uzman isimler, Sürdürülebilirlik 101 eğitimi kapsamında katılımcılarla buluştu.

Eğitimde; sürdürülebilirliğin temelleri, girişimcilik ve inovasyon, kurumsal sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve çeşitlilik gibi başlıklar altında dersler yer aldı.

– “Akıllı Hayat Akademisi Sürdürülebilirlik 101 eğitimi Zorlu Grubu’nun çalışanlarında önemli bir katkı oluşturdu”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Yüngül, Akıllı Hayat Akademisi Sürdürülebilirlik 101 eğitimi ile çalışanlarımızın farkındalığını artırarak daha iyi bir geleceğin inşa edilmesine katkı sağladıklarını belirtti.

Akıllı Hayat Akademisi Sürdürülebilirlik 101 eğitiminin Zorlu Grubu’nun çalışanları nezdinde önemli bir katkı oluşturduğunu belirten Yüngül, şunları kaydetti:

“Dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisine girdiği günümüzde artık tüm kurumlar, şirketler, holdingler her alanda sürdürülebilirliği odağına alarak işlerini yürütmeye gayret ediyor. Artık hepimiz farkındayız ki daha iyi bir gelecek ancak çevresel, sosyal ve yönetimsel alanlarda performansımızı iyileştirerek mümkün olabilir. Zorlu Holding olarak, bu alanda Akıllı Hayat 2030 stratejimiz doğrultusunda, sorumlu yatırım holdingi yaklaşımıyla belirlediğimiz hedeflere grup şirketlerimizle ilerlerken bir yandan da çalışanlarımızın sürdürülebilirlik konusundaki okuryazarlığını artırmalarına katkı sağlamaya odaklanıyoruz. Bu kapsamda, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile iş birliğinde 4 yıldır ara vermeden ve içeriği güncelleyerek gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilirlik eğitimlerini çok değerli buluyorum. Eğitimlerde güncel ve kritik konular üzerine bilgi edinme, sorgulama ve tartışma zemini açılıyor. Sürdürülebilirliği iş yapış biçiminin merkezine alan bir kurum olarak bu uzun soluklu yolculukta en önemli paydaşlarımızın çalışanlarımız olduğunun farkındayız. Bu eğitimlerle de hem bireysel hem kurumsal yolculuklarında faydalı olabilecek bilgi ve farkındalığın artmasına platform yaratıyoruz.”

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Türkiye YK Üyesi Dr. Tamer Atabarut ise giderek daha fazla etkisini yaşanılan iklim krizinin biyoçeşitlilik kaybı ve kaynakların hızla tükenmesi, öte yandan sarılması gereken savaş ve salgının hasarları gibi önemli sorunlar, insanlığı yeni bir düzen arayışına ittiğini belirtti.

Atabarut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçinde bulunduğumuz bu dönem, şirketlerin finansal başarı elde etmelerinin yanı sıra çevreye ve insana duyarlı iyi kurumsal yönetişim uygulamalarını ilke edinmelerinin önemini ortaya koyuyor. Klasik iş modellerinin yerine, kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyen şirketler bu süreçte öne çıkıyor. Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 stratejisi ile başlattığı dönüşüm kapsamında, 4 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz, Zorlu Holding çalışanlarına yönelik özel olarak tasarlanan eğitimler ile kurumsal sürdürülebilirlik alanında vizyoner bir kimlik sağlamayı ve bu alandaki bilgi düzeylerine de katkı sağlamayı hedefledik. Yaşamboyu eğitime olan karşılıklı inancımızla üniversite ve iş dünyasının iş birliğine güzel bir örnek olan bu programa katılanları kutluyor, hepimiz için sürdürülebilir bir gelecek diliyorum.”

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.