Dolar 32,5871
Euro 34,7913
Altın 2.509,42
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

Samsun’da Doktora Şiddet!!

Samsun’da Doktora Şiddet! Tahlil sonuçlarını doktora göstermek için hastaneye giden bir şahıs görevli doktora tekme attı. Saldırgan polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun’da Doktora Şiddet!!
26 Ağustos 2021 06:07
942
A+
A-

’da yaşanan olay da randevusuz bir şekilde tahlil sonuçlarını göstermek isteyen bir hasta doktorun masasına çıkarak doktora tekme attı. Olay yerinde bulunan hasta yakınları ve görevlilerin müdahale sonrasında şüpheli saldırgan polis ekipleri tarafından yakalandı ve gözaltına alındı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde meydana gelen olayda Kardiyoloji doktorunun yaptığı muayene sırasında, randevusu olmayan Z.B. isimli şahıs tahlil sonuçlarını göstermek istediğini söyledi. Doktorun tahlil sonuçlarına öğleden sonra bakıyoruz, beklersen yardımcı olurum demesi üzerine saldırgan şahıs ısrarcı olmaya başladı. Çıkan sözlü tartışma sonrasında elinde bulunan tahlil kağıtlarını doktora fırlatan saldırgan masanın üstüne çıkarak, doktorun göğsüne tekme attı. Olay yerinde bulunan hastalar ve yakınlarının müdahalesi ile odadan çıkartılan şüpheli şahıs polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

“Bu tip olayların önlenmesi için bir an önce tedbir alınması gerekiyor”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yılmaz, “Randevusuz olarak gelen bir hasta, sonuç göstereceğini söylemiş. Poliklinikte çalışan asistan doktor da randevulu hastanın tedavisin bitiminde bakabileceği söylemiş. O arada başka bir hasta doktora bir şey sormak için içeri girince şiddet uygulayan kişi, ‘hasta bakmayı uzatıyorsunuz ve yeniden hasta alıyorsunuz’ diye bağırmış. Asistan doktora hakaret etmiş ve bunun üzerine doktorumuz kişiye dışarı çıkmasını söylemiş. Akabinde fiziksel darp olayı gerçekleşti. Masanın üzerine zıplamış ve oradan tekme atmış. Doktorumuzda ciddi bir travma oluşmuştur. Doktorumuz bugün işe gelemedi ve dizinde bir şişme var. Rapor almadı ama bugün gelemedi” açıklamasında bulundu.

Sadece doktora değil bir insana şiddetin bile kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade eden Yılmaz, “Kamu yararına hizmet veren doktorlar akşama kadar 50 ile 100 kadar hastaya bu poliklinikte bakıyor ve stres altında çalışıyorlar. Bu görevi yapmaları esnasında fiziksel şiddete maruz kalıyorlar. Bu tip olayların önlenmesi için bir an önce tedbir alınması gerekiyor” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.