Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Samsun’da Otizmli Çocuklar Sahneye Çıkacak

SAMSUN OTİZMLİ ÇOCUKLAR DERNEĞİ (SODER) TARAFINDAN TÜRKİYE’DE BİR İLK OLARAK TAMAMEN OTİZMLİ ÇOCUKLARDAN OLUŞAN YILDIZ ÇOCUKLAR KOROSU KURULDU. 

Samsun’da Otizmli Çocuklar Sahneye Çıkacak
20 Ağustos 2021 04:56
683
A+
A-

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği (SODER) tarafından Türkiye’de bir ilk olarak tamamen otizmli çocuklardan oluşan Yıldız Çocuklar Korosu kuruldu. Bu kapsamda otizmli öğrenciler dernek bünyesinde haftada bir gün bir araya gelerek saz eşliğinde koro çalışması yapıyor. Koro şefi ve saz ekibi çocuklara sahne performansını öğretip onları konsere hazırlıyor. Sesi güzel olan, güzel resim çizen, halk oyunlarında bir efe gibi oynayan, el sanatlarında da çalışmalar elde eden özel çocuklar koro çalışmasında da aynı başarıyı gösteriyor.

Samsun’da otizmli çocuklardan oluşan koro kuruldu.

2013 yılında otizmli çocukların aileleriyle kurulmuş olan dernekte bu çalışmanın yanı sıra halk oyunları, müzik, resim, el sanatları, satranç, akıl oyunları ve beden eğitimi dersleri de veriliyor. Veliler ve öğrenciler ile özel olarak ilgilenen rehberlik öğretmenleri ile öğrencilerin dışarıda ve evde olan davranışlarını not edilip diğer branş öğretmenleriyle paylaşılıyor. Bu şekilde öğrencileri tanımada ve derslerdeki hal ve hareketleri rahat bir şekilde kontrol edilebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.