Dolar 32,5094
Euro 34,9413
Altın 2.435,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

” SEN ÇOK ÖZELSİN”  ENGELLİLER HAFTASINDA HAYAT BULDU

Türkiye Kızılay Derneği Canik Şube Başkanı Hatice ÖRS Özel Eğitim Sınıfının Açılması Hakkında Bilgilendirme Yaptı. 2013 den beri hizmet verdiğimiz Türk Kızılay’ı Canik Şube başkanlığından iz bırakan hizmetler yapmaya devam ettiklerini açıkladı.

” SEN ÇOK ÖZELSİN”  ENGELLİLER HAFTASINDA HAYAT BULDU
24 Ağustos 2021 07:26
673
A+
A-

Özel eğitim çalışmaları, ülkemizde 1983 yılında 2916 sayılı “Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar Kanunu”  ile başlamış 1997 de çıkarılan 573 sayılı” Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ve buna dayalı olarak 2000 yılında yürürlüğe giren “Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği” ile yaygın olarak uygulanmaya başlandı.

Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarla Canik ilçesindeki özel eğitim sınıflarının sayısını ve öğrenci profilini alarak yazışmalar neticesinde  2017 yılında Yüzüncü Yıl İlk Okulunda ilkini gerçekleştirildi.  İkincisi ise Fatih Orta Okulunda gerçekleştirildi. Bu iki sınıfın yapılması aşamasında her iki sınıfın boyası, tabanı, perdesi, kapısı gibi yapılması gerekenleri de ismi geçen okullarda Samsun tarafından yaptırdı.

Şube Başkanı Hatice ÖRS bilgilendirmeye “Perdelerini ve kapılarını Türk Kızılay Gönülleri gerçekleştirdi. Özel öğrenciler için bu iki sınıfı teslim etmiştik. Yavuz Selim Mahallesi  Emrullah Efendi Orta ve İmam Hatip Orta Okulunda olan özel eğitim sınıfı 25 metre karelik 2 tane sınıftan oluşuyordu. Bu iki sınıfta toplan 20 öğrenci eğitim alıyordu. Türk Kızılay’ı Genel Merkezinden bir tanesi için  projeden destek alınarak 25 metrekarelik iki sınıfın birleşmesi ile bir sınıf oluşturulması gerekiyordu. Tabi inşaat çalışması yapılması gerekiyordu. ikinci sınıf  için ise yer yoktu.Kantin yeri olarak 45 metrekarelik duvarları fayanslı depo ve camları olmayan bir alan gösterildi. Buranın yapımı için bayağı inşaat faaliyeti gerektiriyordu.

Ödenek yoktu. Ama Türk Kızılay Gönülleri devreye girdi. Eğitimcilerin başı Muammer Çalışıcı  Hoca kolları sıvadı duvarları öğretmenleri ile yıktı. Fayanslar kırıldı. Bizden usta istediler. Usta malzeme istedi bizde  Türk Kızılay Gönüllüsü Mahmut Gencer’i aradık. Bize gerekli tuğlayı inşaatından almamızı söyledi. Nakliye yapılması lazım. Muammer Hoca arabası ile malzemeyi nakletti. Tuğlalar eğitimcilerin ellerinde okula indi. Kısa sürede inşaat işi bitti. Usta paraları konusunda inşaatçı Mithat OYTUN kardeşimiz yarısını kendi verdi. Diğer yarısını okulla birlikte biz karşıladık. Sınıfla yine gönüllerimiz sayesinde boyanırken, boyaları İlker EFE  ve Adem ÇAKIR sayesinde  temin ettik. Sınıfların tabanlarının bir kısmını Mahmut İŞBİLİR karşılarken kalanını Türk Kızılay’ı Gönülleri  karşılamıştır.Perdesini yine Türk Kızılay Gönülleri  yaptırmıştır.” açıklamasında bulundu. 

Okulda yapılması gereken tüm işleri Türk Kızılay’ı Gönüllüleri tarafından maddi destek sağlanarak ve okuldaki öğretmenlerin bedenen çalışarak sınıfları hazır hale getirmesi ile gerçekleşmiştir Gönüllerimiz den kimisi para vermiş, parası olmayan fındığını vermiş, kurbanda derisini vermiş kısaca bir imece ile biz Emrullah efendide iki tane özel eğitim sınıfını  bu şekilde gerçekleştirdik. Malzemeyi temin ettik işçiliğini okul öğretmenleri yaptılar.

Şube Başkanı yaptığı bildirim de “Sınıflarımızdan bir tanesini Gönüllülerimiz gerçekleştirdiğinden sınıfımızın ismini Türk Kızılay Üyesi ve Gönüllüsü 1999 depremi mağduru güzel insan Fatma ALTUNTAŞ’ın ismini verdik. Kendisi sınıfın yapılması için çevresini hayra davet etmiş ve bu sınıfın ismini fazlası ile hak etmiştir. Sınıfların açılışı Engelliler haftasında gerçekleştirilmiştir.

AÇILIŞA KATILANLAR

  • Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen
  • Canik  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar,
  • Müsiad Başkanı Haluk Tan,
  • Canik MHP ilçe başkanı Mustafa KILINÇ yönetimi ile katılırken
  • Canik Halk Eğitim Müdürü Zekeriya ÖZKAN,
  • Uğur Okulları  yöneticisi Alican USTA Okulun Sosyal sorumluluk ekibi ile  katılmıştır.
  • Türk Kızılay’ı Canik Şube Yönetim kurulu üyeleri , 2.Başkan Köksal ÖNER ve Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Serdar BAYRAM katılmıştır.

Hepimiz engelli adayı olduğumuzdan ,engelli değilken sağlığımızın kıymetini bilmeliyiz. Özel bir haftada  Genel Merkezimizin desteği ve Gönüllülerimizin desteği  ile 2 tane özel eğitim sınıflarının açılışını gerçekleştirdik.

2013 den beri hizmet verdiğimiz Türk Kızılay’ı Canik Şube başkanlığından iz bırakan hizmetler yapmaya devam ediyoruz. 4. teslim ettiğimiz özel eğitim sınıfları ile Türk Kızılay’ını zihinlere kazımaya çalışıyoruz. Gücümüzü Türk Kızılay’ı Genel Merkezinden ve Gönüllerimizden alıyoruz” bilgilendirmesini yaptı.

olarak bizde bu tür organizasyon ve etkinliklerde hep sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sosyal projeler sayesinde Samsun ilimizin daha ileri seviyelere geleceğine gönülden inanıyoruz. Tüm ekip arkadaşlarımız ile birlikte bizlerde sizlerle olmanın gururunu yaşıyoruz. Sizlerde görüş ve düşüncelerinizi yazımızın altında yer alan yorum bölümünden bizlere ulaştırabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.