Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Samsun’da üreticiye patates ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde, “Patates ve Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında, üreticiye patates ve kuru …

Samsun’da üreticiye patates ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı
5 Nisan 2022 20:47
188
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde, “Patates ve Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında, üreticiye patates ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı.

Havza'daki tohum dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak “Patates ve Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi”ni yürüttüklerini belirtti.

Sağlam, proje kapsamında Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçesinde toplam 50 üreticiye 170 dekar alan için 50 ton patates tohumu dağıttıklarını söyledi.

Vezirköprü'de 25 üreticiye 25 ton ve Ladik'te 8 üreticiye 8 ton patates tohumluğunun teslim edildiğini, Havza'da 17 üreticiye 17 ton tohum vereceklerini aktaran Sağlam, projeye yüzde 75 hibe verildiğini, yüzde 25 çiftçi katkısı alındığını anlattı.

Sağlam, kuru fasulye yetiştiriciliği geliştirme kapsamında ise Bafra, Asarcık, Kavak, Vezirköprü, Ladik, Havza ilçelerindeki 333 üreticiye bin dekar alanda uygulanmak üzere 10 ton kuru fasulye tohumunun teslim edildiğini bildirdi.

Patates ve Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi'nin üreticilere hayırlı olmasını ve üretim sezonunun bereketli geçmesini temenni eden Sağlam, tarıma desteklerinden dolayı Vali Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür etti.

Daha sonra Havzalı üreticilere tohumları teslim edildi.

Törene Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz, oda ve birlik başkanları, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.