Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Kaplıca tedavileri, fiziksel ve mental sağlığa katkı sağlıyor

İSTANBUL (AA) – Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal, kaplıca …

Kaplıca tedavileri, fiziksel ve mental sağlığa katkı sağlıyor
25 Ekim 2022 12:36
106
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal, kaplıca tedavilerinin geleneksel olarak binlerce yıldır Anadolu'da uygulanan bir tedavi yöntemi olduğunu belirterek, tıbbi masaj uygulamalarıyla beraber yapılmasının oldukça faydalı olacağını bildirdi.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Topal, kaplıca tedavileriyle sıcak ve mineralli suyun fiziksel etkilerinin yanı sıra ruhsal ve sosyal streslerden arınma gibi etkilerinin olduğunu aktardı.

Topal, “Kaplıca tedavilerinde yoğun terleme ile faz 3 konjugasyon aktiflenerek yoğun bir detoks sağlar. Kaplıca tedavisi uygulanan bireyler fiziksel ve mental olarak rahatlarlar.” görüşünü aktardı.

Kaplıca tedavisi yöntemlerine ilişkin bilgi veren Topal, şunları kaydetti:

“Günümüzde balneoterapi, kaplıca ve kür merkezlerinde tedavi, koruma ve rehabilitasyon amaçlarıyla kullanılıyor. Kaplıca tedavisinde ya da kaplıca küründe özgün tedavi modalitesi olan termomineral suyun kullanımı diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kompleks bir kür programı çerçevesinde değerlendiriliyor. Hidroterapi ise hastalıkların ve fonksiyonel kayıpların tedavisinde suyun bir tedavi yöntemi olarak kullanılmasıdır. Hidroterapi uygulama yöntemleri tüm vücuda veya lokal uygulama banyoları, buhar banyoları, sıcak ve soğuk uygulama, kolon irrigasyonu ile bağırsak temizliği olarak sınıflandırılabilir. Banleoterapi termal sular, doğal çamur dediğimiz peloidler ve bazı gazların banyo, içme ve soluma yöntemleri ile tedavi amaçlı kullanılmasıdır. Çeşitli katmanlardan yer üstüne çıkan belli bir ısıya sahip maden sularının banyolar veya soluma yoluyla günlük uygulamalar şeklinde kür tarzında terapi amaçlı uygulanmasıdır.”

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.